Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Investice  |  13.10.2015 08:20:00REKLAMA

INVESTICE NEBO BEZPEČNÝ PŘÍSTAV ?

Zlato bude pravděpodobně vždy vnímáno jako bezpečný přístav, pokud se na něj ale chceme dívat pouze z úhlu výhodnosti dané investice, tak musíme právě jako jednu z hlavních výhod vnímat jeho bezpečí v uchovatelné hodnotě.

S tím jde samozřejmě ruku v ruce již tolikrát zmiňovaná schopnost obrany proti inflaci. V současné době se cena zlata stále potácí na pomezí pětiletého minima, ale tento stav nemusí trvat dlouho a to především s ohledem na nestabilní prostředí v současné době. Na vývoj ceny zlata má samozřejmě vliv celá řada faktorů, od vývoje úrokových sazeb na americkém trhu přes akciové trhy až například po politickou či ekonomickou nestabilitu. Bylo by proto naivní domnívat se, že právě já budu mít to štěstí a na investici do zlata vydělám velké peníze.

Nicméně, pokud mě zlato zajímá jako investice a ne pouze jako pojistka, tak je právě teď vhodná doba k nákupu. Je málo pravděpodobné, že bude jeho cena i nadále klesat. Z dlouhodobějšího pohledu je mu v současnosti naopak predikován výrazný růst. Zlato jednoznačně není komodita určená k rychlým spekulacím. Naše společnost proto svým klientům netvrdí, že musí vydělat na nárůstu ceny zlata, ale tvrdíme, že vydělají s námi. Pracujeme s více investičními produkty systematicky propojenými ve funkčním business plánu, který transparentně prezentujeme svým klientům. Velmi důležitá je pro nás vyváženost těchto produktů v celém systému. Nespoléháme se pouze na pozitivní vývoj ceny zlata, ale jistíme investice produkty, které nejsou na ceně zlata přímo závislé. Nabízíme svým klientům jak investice do reálného zlata s garantovanými výnosy od 5,2% p.a., tak například i investice do cenných papírů s výnosem 7,1% p.a.

Ukazujeme klientům jako málokdo na trhu, jak reálně peníze vyděláváme. Rozhodnout se v dnešní době, kam investovat, není snadné. Rozumné je nesázet pouze na sliby s vidinou nereálných výnosů.






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688