Saxo Bank (home.saxo)
Investice  |  09.10.2015 11:22:39

FX Board: Zápis z jednání ECB tíživě dopadl na obchodování EURUSD

Autor: Mads Koefoed, vedoucí makroekonomické strategie Saxo Bank

  • Po zveřejnění zprávy ECB klesly počáteční zisky z obchodování EURUSD
  • Podle zápisu z jednání ECB je stále přítomno riziko snižování inflace
  • Nad růstem NFP visí otazník, jak vyplývá z údajů jobless claims v USA

 

V obchodování měnového páru EURUSD panovala začátkem včerejšího dne pozitivní nálada. V jednu chvíli vyšplhal EURUSD výrazně nad úroveň 1,13, což představuje zisk 0,7 %, avšak po zveřejnění zápisu z posledního jednání Evropské centrální banky a také údajů o počtu žádostí o podporu v nezaměstnanostiUSA došlo opět k poklesu a ztrátě většiny tohoto zisku.

Zápis ze zářijového jednání ECB vyzníval poněkud umírněně, když centrální banka poznamenala, že se současná ekonomika stále vyznačuje vysokou mírou stimulace. Centrální banka rovněž uvedla, že většina členů její řídící rady je přesvědčena, že riziko ztrát v důsledku inflace se zvýšilo a že přetrvávající nejistota na rozvojovém trhu představuje problém.

Zveřejněn byl také počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti v USA. Tzv. jobless claims dosáhly počtu 263 000 oproti očekávaným 274 000. Revize počtu z minulého týdne byla nepodstatná (mínus 1 000 na 276 000).

Ministerstvo práce oznámilo, že dva státy uvedly odhadovaný počet žádostí, ale zajímavější je rozpor mezi žádostmi o podporu v nezaměstnanosti a ukazatelem non-farm payrolls (pracovní místa mimo zemědělský sektor). Minulý pátek jsme si přečetli hrozivou (relativně řečeno) zprávu o zaměstnanosti, která uváděla, že v září přibylo v americké ekonomice pouze 142 000 pracovních míst.

Je nutné poznamenat, že srpen byl rovněž slabý s počtem 136 000.

Tato čísla nesouhlasí s pozitivnějším obrazem situace na trhu práce, který je výsledkem ukazatelů, jako je jobless claims series (série žádostí o podporu v nezaměstnanosti). Na základě těchto údajů bychom měli očekávat návrat růstu non-farm payrolls zpět na hodnotu nejméně 200 000. Další významnou hybnou silou na devizových trzích byl včerejší zápis z jednání Federální komise pro volný trh (Federal Open Market Committee).

O autorovi

Mads Koefoed vystudoval obor ekonomie se zaměřením na finance a ekonometrii na dánské Univerzitě v Kodani. S krátkou přestávkou působí v oddělení makroekonomické strategie od roku 2009. Denně publikuje komentáře na sociální investiční platformě TradingFloor.com a je také pravidelným komentátorem na Saxo TV a dalších vysílacích médiích. Jako vedoucí makroekonomické strategie upřednostňuje kvantitativní přístup v rámci analýzy světové ekonomiky a zdůrazňuje důležitost dluhového cyklu pro porozumění dnešního makroekonomického vývoje.

 

 

 

 

O Saxo Bank

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online multi-asset obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích, která poskytuje svým soukromým i institucionálním klientům komplexní škálu nástrojů pro realizaci jejich obchodních a investičních strategií. Její finančně komunitní portál TradingFloor.com je první multi-asset sociální trading platformou. Saxo Bank, plně licencovaná a regulatorním pravidlům podléhající evropská banka svým klientům umožňuje obchodovat s FX, CFD, ETF, akciemi, futures, opcemi a dalšími deriváty v rámci platformy SaxoTrader, která obdržela mnohá ocenění. Tato platforma ve více než 20 jazykových mutacích je v rámci jednoho účtu přístupná z PC, tabletů či smartphonů. Platforma je využívána více než stovkou předních finančních institucí na celém světě. Saxo Bank nabízí také profesionální portfolio management a správu fondů, a prostřednictvím Saxo PrivatBank i tradiční bankovní služby. Saxo Bank, která byla založena roku 1992, sídlí v Kodani a jejích 26 poboček pokrývá Evropu, Asii, Střední Východ, Latinskou Ameriku, Afriku a Austrálii.

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688