Ekonomický deník (Ekonomický deník)
Podnikání  |  09.10.2015 06:00:56

Výzkumný technologický institut je vítězem soutěže IGNITE


Výzkumný technologický institut se prosadil s projektem zabývajícím se výzkumem v oblasti úpravy, filtrace a separace kontaminovaných a odpadních vod

Společnost UPC Business dnes vyhlásila vítěze soutěže IGNITE, kterou uspořádala za podpory Ministerstva průmyslu a obchodu a Hospodářské komory poprvé v České republice. Z celkem 72 malých a středních podniků zapojených do soutěže vybrala odborná porota ve finále tři vítězné. Na prvním místě se umístil Výzkumný technologický institut s projektem zabývajícím se výzkumem v oblasti úpravy, filtrace a separace kontaminovaných a odpadních vod. Druhé místo obsadila aplikace EasyCargo od společnosti Bee Interactive a třetí příčka patří projektu SentiSquare.

Kromě finanční odměny 500 000 korun pro vítězné projekty přináší soutěž IGNITE všem zúčastněným příležitost, jak se zviditelnit v odborných kruzích, ale také jak oslovit širokou veřejnost a získat nové kontakty. Nad soutěží IGNITE převzal záštitu Pavel Bělobrádek, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace. 

Vyhlášení vítězů soutěže IGNITE proběhlo u příležitosti konání akce INNOVATION DAY 2015 v Praze v paláci Lucerna. Ocenění a šeky  v hodnotě 1 x 300 000 a 2 x 100 000 předávali členové třiadvacetičlenné odborné poroty IGNITE Frans-Willem de Kloet (generální ředitel UPC), Vladimír Dlouhý (prezident Hospodářské komory ČR) a David Vávra (kreativní ředitel a spoluzakladatel společnosti Warhorse Studios), který porotě předsedal.

„Cílem soutěže IGNITE, kterou jsme uspořádali v České republice poprvé, je podpora inovací a podnikání malých a středních firem. Chceme tak vyzdvihnout podnikatele, kteří mají reálné vize o svém rozvoji a ambice uspět na mezinárodní scéně. Součástí naší podpory byly kromě finanční odměny také odborné workshopy a koučink pro zúčastněné firmy. Věřím, že o vítězích soutěže IGNITE toho ještě hodně dobrého uslyšíme,“ řekl Frans-Willem de Kloet, generální ředitel společnosti UPC.

Projekt firmy VTI se zabývá výzkumem v oblasti úpravy, filtrace a separace kontaminovaných a odpadních vod. Firma vyvíjí a vyrábí zařízení na úpravu vod, kterou docílí molekulárním čištěním pouze fyzikálními principy bez použití chemie. VTI se zabývá projektem ekonomicko-ekologické likvidace prasečí kejdy. Cílem VTII je vývoj zařízení vhodného pro využití v rodinných domech.

„Vážíme si toho, že jsme se umístili na prvním místě. Celý vývoj a výzkum financujeme z vlastních zdrojů, a tak nám výhra pomůže např. při dovybavení laboratoře,“ řekl Michael Carvan, jednatel Výzkumného technologického institutu.

-of- 


Ekonomický deník přináší zpravodajství, analýzy a komentáře ze světa ekonomiky a technologií.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688