Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  07.10.2015 23:52:58

7. října: Tohle potřebujete vědět nejen o středečním obchodování na amerických burzách

Akciové trhy ve Spojených státech zahájily středeční obchodování růstem, o většinu zisků ale během první poloviny dne přišly. Trh táhly dolů akcie technologických firem v čele s Applem. Vliv měl i pomalejší růst cen ropy, stejně jako rostoucí obavy, jak budou vypadat výsledky hospodaření předních amerických firem za uplynulé čtvrtletí. Nakonec ale hlavní indexy přidaly necelé procento. 

Index Dow posílil o 0,73 % na 16 912,29 bodu, S&P 500 zpevnil o 0,80 % na 1 995,83 bodu a Nasdaq Composite vzrostl o 0,90 % na 4 791,15 bodu. Nejvíce se dařilo akciím v sektorech energetiky a základních materiálů, nejméně posílily tituly z odvětví veřejných služeb, všechny hlavní sektory ale zakončily v plusu. Index volatility VIX klesl o 5,15 % na 18,40 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA se zvýšil o tři bazické body na 2,06 %.

S&P 500 (7. října 2015)
S&P 500 (7. října 2015)

Zhoupnutí v polovině seance lze podle části analytiků přičíst výběru zisků. Indexy se dostaly na horní hranu pásma, do kterého se sesunuly během korekce v srpnu a září.

V první polovině obchodování všechny tři hlavní indexy brzdil pokles cen akcií Applu (-0.48 %). V rámci indexu Dow se nedařilo ještě cenným papírům Nike (-0,88 %), dobře si naopak stál Boeing (+1,78 %). Akcie společnosti Yum! Brands (-18,91 %) klesly skoro o 20 % v reakci na zhoršení výhledu. Firma vlastní restaurace rychlého občerstvení KFC, Taco Bell a Pizza Hut. Za horším výhledem je silný dolar a příliš pomalý růst v Číně.

Americká vládní zpráva ukázala, že zásoby ropy v USA stouply minulý týden více, než se čekalo. Růst světových cen ropy po této zprávě zpomalil, což stáhlo dolů akcie těžebních firem. Ty ale i tak patřily na trhu k nejsilnějším.

 

Hlavní středeční události na amerických trzích:

  • Objem spotřebitelských úvěrů v USA se v srpnu zvýšil o 16,018 miliardy USD (odhad: 19,500 miliardy USD, červenec: 18,944 miliardy USD).
  • Investiční banky na letošní třetí čtvrtletí nebudou vzpomínat v dobrém. Podle analýzy Morgan Stanley budou jejich výsledky z obchodování s dluhopisy, měnami a komoditami tristní. Analýza Morgan Stanley ukazuje, že bondy, měny a komodity pro banky již dávno nejsou takovou jistotou jako dříve.
  • Výnos 30letých vládních dluhopisů USA směřuje ke dvěma procentům. V rozhovoru pro Bloomberg to řekl známý investor Gary Shilling, který již v roce 1981 předpověděl rally cen bondů.
  • RBC Capital začíná pokrývat akcie Tesla Motors s doporučením "sector perform" a cílovou cenou 280 dolarů.
  • Citigroup zařazuje akcie Lululemon, TJX, Tiffany a Urban Outfitters na seznam nejlepších titulů v sektoru maloobchodu. Kromě akcií Lululemon, TJX, Tiffany, Urban Outfitters analytici Citigroup udělili doporučení "kupovat" také dalším titulům v sektoru maloobchodu - Ross Stores, Nordstrom, Signet Jewelers a Burlington Stores.
  • RBC zvyšuje doporučení na akcie Morgan Stanley na "outperform" ze "sector perform".

 

Výsledková sezóna:

  • Výsledky Monsanto ve 4QFY2015: Ztráta na akcii 1,06 USD (odhadovaná ztráta 0,02 USD), tržby: 2,4 miliardy USD (odhad: 2,8 miliardy USD).

Pokračování shrnutí středečního obchodování v USA najdete na Investičním webu.

 

 

Jak je to s tím nadhodnocením akcií?Jak je to s tím nadhodnocením akcií?

Po dlouhém býčím trendu přichází zpravidla do módy tvrzení, že jsou akcie nadhodnocené. Stejně je tomu i v současnosti, a to i přes nedávné mohutné propady. Zastánci tohoto tvrzení argumentují vysokými hodnotami ukazatelů P/E nad dlouhodobými průměry a nadprůměrnými výnosy, které mají na svědomí přehnaně vysoké ceny. Jak je ve skutečnosti?

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688