Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Auto Moto  |  02.10.2015 00:00:00

Den s Fleetem hostilo Staré Město

Předposlední kolo setkání manažerů pro správu vozových parků ve firmách se konalo 1. října ve Starém Městě u Uherského Hradiště. Originální kongresové centrum i celý areál společnosti REC Group poskytly prvnímu Dni s Fleetem ve Zlínském kraji vynikající zázemí.

Dopolední konferenci ve zcela zaplněném konferenčním sále zahájil Marek Píchal ze společnosti Ford Motor Company, která v letošní Tour de Fleet nevynechala jedinou příležitost prezentovat své modely a služby stávajícím i potenciálním zákazníkům v regionech. Na stánku Fordu byl tradičně největším tahákem nový Mustang, zájem fleet manažerů se však upíral především na „civilní“ modely, jako Focus, Mondeo, S Max, Galaxy a samozřejmě bohatou užitkovou řadu. Marek Píchal podtrhl rostoucí nabídku modelů 4x4 s inteligentním pohonem čtyř kol, zmínil se o vyspělé hybridní technologii v modelu Modeo a nalákal hosty na luxusní verzi mondea – Ford Vignale.

Štafetu v bloku prezentací pak převzal Ondřej Pospíšil ze společnosti Škoda Auto, který v kostce seznámil přítomné s fleetovou nabídkou automobilky, která dnes vyrábí v sedmi zemích světa a prodává na stovce trhů. Škoda Auto je rovněž pravidelným partnerem letošní Tour de Fleet a i ve Starém Městě se na test nové vlajkové lodi značky – Škody Superb – tvořily pořadníky. Už tak širokou modelovou řadu Škody brzy obohatí nová generace vozu Škoda Roomster, která přijde na trh v polovině příštího roku v osobní i užitkové verzi. Tradičně byl zájem o Škodu Octavia G-Tec s pohonem na stlačený zemní plyn, jejíž užitná hodnota a bezkonkurenční provozní náklady oslovují stále více fleetových manažerů a nákupčích.

Velmi poutavou přednáškou zaujal hosty Jiří Čumpelík ze společnosti CS Solutions. Na úvod položil do pléna otázku, zda lze u současných vozů dosahovat hodnot spotřeby pohonných hmot uváděných v technickém průkazu. K překvapení většiny přítomných pak tlumočil svůj názor i osobní zkušenost, že tyto hodnoty lze nejenom dodržet, ale i „pokořit“, tj. jezdit až o 10 % pod tyto limity. Za hlavní problém, proč se to řidičům nedaří, označil stereotypy a mýty minulosti. Dnešní vozy vyžadují zcela jiný styl jízdy, než tomu bylo před dvaceti lety, a pouze pochopení nové techniky a porozumění jejím „potřebám“ vede ke kýženým výsledkům.

Blok přednášek uzavřel Stanislav Zelenka ze společnosti AUTOauction Group, který poskytl užitečné informace o remarketingu ojetých vozidel a změnách, které tomuto odvětví přinesla novela zákona o podmínkách provozu na pozemních komunikacích č. 56/2001 Sb. Odprodejem ojetých vozidel sice jejich role ve firmě končí, ale odpovědní manažeři by se již dávno předtím měli zamyslet nad řadou faktorů, které ovlivňují jejich zůstatkové ceny, a nad vlastním způsobem remarketingu.

Tour de Fleet 2015 spěje do svého finiše. Tento pátek končí termín pro podání nominací produktů a služeb do ankety ALD Automotive Fleet Awards. Veřejnost však může stále hlasovat o nejoblíbenější Firemní auta roku ve speciální kategorii na internetu, a to na adrese www.firemniautoroku.cz.

Na akci Fleet Festival Praha a Fleet Gala (udílení cen Fleet Awards) se lze registrovat na stránkách www.ifleet.cz, složka Eventy.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688