Komodity  |  04.10.2015 14:36:00

Růžové diamanty jako bezpečná a výhodná investice

Diamanty z největšího dolu světa v severoaustralském Argyle získávají neustále na oblibě a taky na hodnotě. Jejich rostoucí  cena, a tedy i možnost vysokého zisku, láká investory napříč všemi státy a kontinenty. Důležitou roli hraje také vysoká bezpečnost investice do těchto netradičních barevných diamantů.

Pro řadu lidí znamená investice do diamantů zajímavou alternativu, jak spojit investování peněz se zábavou a nádechem luxusu. Není tedy divu, že většinu zákazníků, kteří mají zájem o barevné diamanty, tvoří celebrity, profesionální sportovci a investiční bankéři. Kromě toho se diamanty na rozdíl od jiných forem investice dají nosit také jako módní doplněk, kterým můžete uchvacovat okolí.

Hodnota růžových diamantů vzrostla za poslední desetiletí opravdu enormně, a to z 13 000 USD v roce 2002 na současnou cenu okolo 78 000 USD za karát. Cena těch nejčistších jemně růžových diamantů roste každým rokem v průměru o 20 %, jak ukazují trendy v posledních pěti letech.

V roce 2010 překonal mimo jiné jeden z diamantů světový rekord během aukce ve švýcarské Ženevě, kde byl prodán za 30 milionů liber. Takové hodnoty nedosáhl žádný jiný diamant ani šperk. Tento růžový diamant s názvem Graff Pink o velikosti 24.78 karátů ve tvaru fancy měl jedinečnou intenzivní růžovou barvu a pocházel právě ze zmiňovaného australského dolu.

Přestože jsou diamanty z dolu Argyle tolik oblíbené, vydal majitel dolu Rio Tinto prohlášení, že se chystá do roku 2019 doly uzavřít. To mezi investory rozvířilo emoce a každý ihned začal uvažovat nad investicí do tohoto drahokamu. A to mimo jiné vytváří tlak na poptávku a tedy i cenu růžových diamantů.

Někteří jsou pro takovou investici schopni skutečně čehokoli. Jeden z investorů dokonce vložil do této investice veškeré jmění, které mělo být jednou odkázáno jeho dětem. Celková hodnota tohoto dědictví, které je aktuálně závislé na hodnotě růžových diamantů, činí okolo 4,5 milionů USD.

Podle finanční skupiny Barclays se investování do vzácných kovů, drahokamů a šperků jen u britských zákazníků zvýšilo o celých 26 % oproti předchozím pěti rokům a dá se očekávat, že tento trend bude pokračovat. Nejoblíbenější jsou šperky se vzácnými drahokamy, především diamanty.


EPPI  

je online klenotnictví, které působí na českém trhu již třetím rokem. Zaměřujeme se na zlaté a stříbrné šperky s drahokamy, zásnubní a snubní prsteny a diamantové šperky. Hlavní důraz klademe na maximální spokojenost našich zákazníků a naprostou transparentnost při poskytování informací o všech nabízených produktech. Pravidelně sledujeme také aktuality ze světa šperků, drahých kovů a diamantů.

Více informací na: www.eppi.cz    

 


Poslední zprávy z rubriky Komodity:

Čt 16:09  Cocoa na rekordních maximech X-Trade Brokers (XTB)
Čt   9:10  Cena benzínu překonala psychologickou hranic 40 Kč/l, zdražuje také nafta Lukáš Kovanda, Ph.D. (Trinity Bank)
St 19:40  Ropa se vrací ke klíčové podpoře X-Trade Brokers (XTB)
St 16:32  Rally zlata v duchu chameleona Research (eToro)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688