Patria (Patria Finance)
Makroekonomika  |  22.09.2015 12:12:06

Výsledky Red Hat ve 2Q15 - stále rekordmanem, akcie roste + 0,94 %

Včera po uzavření trhů uveřejnil v další iteraci svoje výsledky Red Hat za druhý kvartál fiskálního roku 2016.

I nadále v 54. čtvrtletí drží společnost rekord, kdy její tržby neustále rostou. Tentokrát dosáhly výše 504 mil. USD a meziročně si tak polepšily o 13 % (ex-FX +21 % yoy). Očekávání analytiků byla nižší než společnost skutečně ohlásila o téměř dvě procenta. Tržby za předplatné byly 442 mil. USD a rostly stejnou rychlostí jako tržby celkové. Velmi solidně narostly tržby za vývoj aplikací a dalších marginálnějších technologií. Ve druhém čtvrtletí přinesly 79 mil. USD v tržbách což je o 37 % více než minulý rok. V konstantních cenách byl růst ještě vyšší.

redtrz

Společnosti k dobrým výsledkům pomohla poptávka a dobré zpracování těchto příležitostí. V konstantních cenách by meziroční růst tržeb ukázal na +21 %. Zejména dobře se vedlo firmě v cloudové oblasti. Red Hat se tak stal první společností, která podniká s open-source technologií a jejích tržby za rok přesáhly v uplynulém čtvrtletí 2 mld. USD.

To samé lze říci o zisku, Wall Street očekávala, že zisk na jednu akcii dosáhne 44 centů, když reálně to bylo centů čtyřicetsedm. Meziročně tak zisk vzrostl o 14 %. Celkový čistý zisk za čtvrtletí byl 88 mil. USD a rostl tak o 10 mil. USD proti stejnému čtvrtletí z minulého roku. Na bázi GAAP dosáhl čistý zisk 51 mil. USD, neboli 0,28 USD na jednu akcii, v meziročním srovnání roste o 4 mil. USD (či 3 centy) proti 47 mil. USD a 0,25 USD na jednu akcii.

redzisk

V první polovině roku je cashflow společnosti z operativní činnosti na hodnotě 329 mil. USD. Proti předchozímu roku je tak vyšší o 21 %. Ve 2Q15 bylo operativní CF 120 mil. USD (+12 % yoy).

Celkový objem hotovosti a jejích ekvivalentů na konci srpna byl 2 mld. USD po započtení odkupu akcií v rámci programu zpětného odkupu.

Společnost během čtvrtletí ve svém programu zpětného odkupu nakoupila akcie od akcionářů za 70 milionů dolarů. V programu zatím zůstávají peníze v hodnotě 430 mil. USD za které bude Red Hat dále nakupovat vlastní akcie.

Red Hat očekává, že i nadále budou pokračovat obdobné podmínky na trhu jako jsou dosud včetně negativního dopadu měnového vlivu silného dolaru. Red Hat očekává, že v celém fiskálním roce 2016 dosáhne tržeb ve výši 2,034 až 2,044 mld. USD. Cashflow za celý rok by mělo dosáhnout 690 až 705 mil. USD. Co se zisku týče firma by ráda viděla zisk na akcii ve výši 1,85 - 1,87 USD na jednu akcii.

Od třetího čtvrtletí očekává Red Hat stabilizaci výše tržeb nad úrovní 500 mil. USD ve 3Q15 na hladině 519 - 523 mil. USD. Zisk by měl dosáhnout stejné úrovně jako ve 2Q15 tedy 47 centů na akcii.

Informace byly zveřejněny po uzavření amerického trhu, reakce se tedy odehrávala v poobchodní fázi After hours, kde akcie přidala na 73,40 USD ziskem +0,94 %.

redafter 

Zdroj: firemní data, Bloomberg

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

10.07.2019IBM koupí za 34 mld. USD SW společnost Red Hat Research (Česká spořitelna)
25.04.2019IBM ako na hojdačke! Spasí ho dohoda s Red Hat-om? STOX.CZ (Grant Capital)
22.12.2016Summary: Nokia, Micron Technology, Red Hat Patria (Patria Finance)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688