Patria (Patria Finance)
Investice  |  18.09.2015 17:10:00

TopFiveTech - ozvěny výsledkové sezóny, Cisco má problém a Twitter vyrukoval do oblasti fundraisingu

  • Výsledky Adobe Systems ve 2Q15. Adobe ve třetím kvartále hospodářského roku dosáhlo rekordních kvartálních tržeb v objemu 1,22 mld. USD. Toto číslo představuje meziroční růst o 21 %. Adobe Systems nadále pokračuje v úspěšné migraci uživatelů od jejich původního lokálně instalovatelného Creative Suite balíčku na Creative Cloud, který je virtuální a uživatelé si pouze platí přístup do jeho online formy. Ve 3. kvartále přibylo nových 684 tisíc předplatných pro Creative Cloud na celkových 5,3 milionů platících uživatelů. Zisk na jednu akcii (dil. EPS GAAP) byl 0,34 USD, non-GAAP pak 0,54 USD. Více informací zde.
  • HP propustí 30 tisíc zaměstnanců. HP to ohlásilo v úterý a tento krok je součástí různých opatření, které by měly společnosti ušetřit 2,7 mld. USD. Analytici ohodnotili krok společnosti pozitivně. Jedná se o další zaměstnance k 50 tisícům zaměstnanců, kteří společnost opustí také. Toto opatření bylo ohlášeno již minulý rok.
  • Twitter představil novou možnost financování kampaní politiků. Fungovat to má tak, že prostřednictvím aplikace Twitteru na telefonu má možnost každý uživatel učinit malý dar tomu kterému followerovi. Nová služba primárně teď cílí na kandidáty na prezidenta USA. V kampani v roce 2012 bylo utraceno 2 mld. USD, tak proč se neporozhlédnout po každém zdroji financování, který je dostupný. Twitter připravil tuto možnost s firmou Square Inc.
  • Výsledky Oracle byly pokřiveny vývojem dolaru. Tržby tak propadly o 1,7 % což bylo více než se čekalo. Klienti velmi rychle migrují na nové cloudové produkty společnosti. Ty jsou s menší marží než ty původní a tak i rychlý příliv klientů nedokáže nahrazovat ztráty z přechodu mezi starými a novými typy. Tržby tak byly 8,45 mld. USD, čistý zisk propadl na 1,75 mld. USD, nebo-li 40 centů na jednu akcii.
  • Routery Cisco Systems jsou zranitelné na další útoky odhalila bezpečnostní služba FireEye. Společnost odhalila další fatální neobjevenou slabost zařízení, které rozdělují provoz internetu v síti. Chyba dovolovala hackerům sbírat množství dat zatímco nebyly odhaleni bezpečnostními opatřeními společností. Útočníci jednoduše nahradili software řídící router a pak jim nestálo nic v cestě. Infikovaná zařízení již hlásí Indie, Mexiko, Filipíny ale i Ukrajina.

 

Jednou větou:

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688