Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Investice  |  16.09.2015 09:12:08REKLAMA

SaxoTraderGO – konečně obchodní platforma hodná 21. století

Zajímá vás, v čem se shoduje 3 000 dotázaných drobných investorů v otázce, jak by mělo vypadat online obchodní prostředí podle jejich představ? Je to samozřejmě kvalita a rychlost operací. Ta je však dnes již uživateli vnímána jako samozřejmost. O rychlost a kvalitu uživatelé nechtějí přijít ani při přechodu mezi jednotlivými obchodními prostředími, a tak je jedním z nejčastějších a zároveň nejzásadnějších měřítek úspěchu komfort a uživatelská přátelskost obchodovací platformy. Ideální je taková, která umožňuje plynulý přechod mezi jednotlivými zařízeními jako chytrý telefon, osobní počítač či tablet. Právě obchodování přes chytré telefony se v dnešní době stává stále více klíčovým. Například u Saxo Bank již celých 20 % retailových transakcí přichází prostřednictvím mobilních zařízení. Jejich výhodou je, že uživatel jejich prostřednictvím může zadávat příkazy a monitorovat pozice kdekoli a kdykoliv.

Nový level mezi obchodními platformami

Pro práci na různých digitálních zařízení připojených na internet je navržena i nová obchodní platforma SaxoTraderGO, kterou Saxo Bank představila jako revoluční novinku letos na začátku června. „Při využití nové platformy SaxoTraderGO je jedno, na jakém zařízení chce uživatel pracovat. Není tak limitován a nemusí se přizpůsobovat různé vizualizaci, funkcionalitám a ovládání. Když změní seznam sledovaných pozic nebo provede technickou analýzu s vlastnoručními poznámkami na jednom zařízení, dejme tomu na tabletu, přenese se totožné nastavení automaticky i pro přístupu z jiných zařízení, například z mobilního telefonu,“ popisuje stěžejní výhody vylepšeného obchodního prostředí Christian Hammer, vedoucí oddělení platforem v Saxo Bank.

Široká paleta možností

Kromě toho nová platforma umožňuje obchodníkům sledovat grafy v reálném čase a posílá jim potvrzení prostřednictvím okamžitých notifikací přímo do mobilu. Díky Obchodnímu diáři zase mohou mít neustálý přehled o stavu nejdůležitějších instrumentů. Užitečnou funkcí je možnost zadávání tržních i limitních příkazů typu „stop“, „trailing stop“ nebo „take profit“ z Obchodního diáře, příslušného Trade ticketu nebo přímo z grafu v reálném čase. Mezi přednastavenými diáři můžete přepínat podle vlastních potřeb nebo si vytvořit svůj vlastní.

To vše v rámci jednoho, v pravém smyslu globálního, multi-asset obchodního rozhraní zpřístupňujícího více než 30 000 finančních nástrojů ve všech hlavních třídách aktiv jako jsou akcie, FX, futures, opce nebo například CFD.

„Ohlasy na SaxoTraderGO jsou vynikající. Týden po jejím oficiálním spuštění ji začalo využívat 35 % všech unikátních uživatelů,“ doplňuje k novince Christian Hammer.

SaxoTraderGo součástí rozsáhlého plánu

Platforma je napsaná v HTML5 s možností přístupu z iOS, Androidu a webu, což značí, že odvětví opouští proprietární systémy používané v minulosti. SaxoTraderGO je součástí většího strategického záměru, který má za cíl zkonsolidovat všechny webové obchodní platformy Saxo Bank na jednom společném HTML5 kódu. Klienti tak budou mít k dispozici skutečně integrované služby na nejrůznějších zařízeních a budou moci flexibilně a snadno spravovat své pozice a příkazy. Platforma je navíc vybudována na principu Open API.

Význam sociálních sítí v oblasti tradingu roste

Nyní, ale především směrem do budoucna, bychom neměli podceňovat ani význam sociálních sítí. Jejich potenciál, zejména z hlediska okamžitého přístupu k informacím a sdílení názorů, námětů a zkušeností, je obrovský. Na investičním komunitním portálu Saxo Bank TradingFloor.com mohou mezi sebou obchodníci a investoři komunikovat navzájem, těžit z komentářů předních analytiků, či se nechat inspirovat obchodními rozhodnutími a postupy profesionálních traderů. Platforma SaxoTraderGO a další podpůrné nástroje z dílny Saxo Bank poskytují retailovým i institucionárním klientům mnohovrstevnatou podporu při naplňování jejich investičních cílů. Ovládání celého systému je intuitivní a uživatelský komfort je maximalizován na základě nejnovějších trendů v oblasti komunikačních technologií. „Věříme, že jsme prostřednictvím SaxoTraderGO vytvořili obchodní platformu budoucnosti a její uvedení na trh dále upevní naši pozici inovátora v odvětví. Český trh má značný potenciál a jsme si vědomi rostoucího zájmu místních investorů. Nové intuitivní a uživatelsky přátelské obchodovací prostředí by tento trend mělo dále podpořit,“ uzavírá Hammer.

Saxo Bank:

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Soukromým investorům a institucionálním klientům nabízí komunitní portál TradingFloor.com, první opravdovou sociální trading platformu. Plně licencovaná evropská banka spadající pod dohled dánské FSA svým klientům umožňuje obchodovat FX, CFD, ETF, Stocks, Futures, Options a další deriváty v rámci unikátní platformy SaxoTrader, která doposud obdržela mnohá ocenění a která umožňuje přístup na burzu z PC, tabletu nebo smartphonu z jednoho účtu ve více než 20 jazycích. Platforma je využívána více než stovkou předních finančních institucí na celém světě. Saxo Bank prostřednictvím Saxo PrivatBank nabízí také profesionální portfolio a správu fondů na úrovni tradičního bankovního servisu. Saxo Bank, která byla založena roku 1992, sídlí v Kodani a jejích 26 poboček zasahuje Evropu, Asii, Střední Východ, Latinskou Ameriku, Afriku a Austrálii.


Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:26  Graf dne - USDJPY (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)
Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)

Přečtěte si také:

03.04.2023Bankovní krize v 21. století Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )
14.04.2022Bude Afrika světadílem 21. století? mzv.cz (MZv ČR)
02.10.2021Stane se Bitcoin digitálním zlatem 21. století? cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688