Patria (Patria Finance)
Investice  |  10.09.2015 17:03:43

Summary: E.ON, Credit Agricole, Daimler (DIP)

Evropa:

Německý energetik E.ON opouští svůj záměr oddělit jaderné elektrárny ze svého podnikání. Nadále však počítá s vytvořením nové společnosti s názvem Uniper, pod kterou budou spadat ostatní konvenční výrobní kapacity a obchodování s energetickými komoditami. Za rozhodnutím neoddělit jaderné elektrárny pravděpodobně stojí (i když samotný E.ON důvod neuvedl) plánovaná změna v zákoně. V jejím rámci německá vláda hodlá energetiky učinit permanentně zodpovědnými za náklady spjaté s produkcí jaderné energie. Dřívější záměr oddělit jaderné elektrárny by tak mohl být chápán jako snaha E.ON zbavit se budoucích nákladů (jaderný odpad) a přenést riziko na nově vzniklou společnost Uniper. E.ON dnes zároveň oznámil, že v právě probíhajícím čtvrtletí zaúčtuje čistou ztrátu ve vyšších jednotkách miliard eur, a to v důsledku jednorázových nákladů v podobě odpisů souvisejících se stlačenými cenami silové elektřiny a dalších komodit. Zpráva je obzvláště bolestivá s ohledem na skutečnost, že nadále nevidíme lepšící se výhled pro ceny silové elektřiny. Zpomalení čínského hospodářství může negativně doléhat na poptávku po uhlí, od něhož se odvíjí cena silové elektřiny ve středoevropském regionu. Z dlouhodobější perspektivy pak riziko představuje pokračující tlak německé vlády na větší zapojení OZE, s nímž je spojen posun po cenové křivce silové elektřiny níže. E.ON pro letošní rok nadále počítá s pokračujícím ziskem v pásmu 1,4 – 1,8 mld. EUR při EBITDA 7 – 7,6 mld. EUR. Akcie ztrácí 7 %.

Bankovní skupina Credit Agricole je podle interních zdrojů připravena zaplatil zhruba 1 mld. USD americkým regulatorním úřadům na urovnání sporu ohledně porušení sankcí na spolupráci s Iránem a Súdánem. Částka však nemusí být konečná, jednání mezi oběma stranami nadále pokračují. Akcie odepisují 1,6 %.

Daimler (DIP) hlásí cenný úspěch. V prvních osmi měsících roku prodal 1,19 mil. vozů Mercedes a na druhém místě v žebříčku výrobců luxusních aut přeskočil konkurenční Audi (VW). Hlavní měrou mu k tomu dopomohl úspěch sedanu třídy C a modelů SUV. Jednička trhu BMW prodala v periodě 1,21 mil. vozů. Akcie Daimler dnes ztrácí 0,5 %.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt   7:41  Ranní shrnutí (25.04.2024) X-Trade Brokers (XTB)
Čt   6:09  Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity Patria (Patria Finance)
Čt   0:02  24. dubna: Tohle potřebujete vědět (nejen) o středečním obchodování na Wall Street Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)

Přečtěte si také:

09.11.2016Summary: E.ON, Carlsberg, Coca-Cola Co/PepsiCo Patria (Patria Finance)
13.09.2016Summary - GM, Uniper a E.ON SE Patria (Patria Finance)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688