Ekonomický deník (Ekonomický deník)
Investice  |  10.09.2015 06:01:04

Britský hračkářský gigant Hamleys v Praze otevře prodejnu za 100 miliónů

Hračkářská společnost Hamleys, jejíž historie sahá až do roku 1760 zamíří do Prahy. Na šesti tisících metrech čtverečních vybuduje největší hračkářství v Evropě. 

V historické budově bývalé banky v ulici Na Příkopě otevře v první polovině příštího roku.

Klíčovou strategií našeho byznysu je přivádět do České republiky, respektive střední Evropy jedny z nejlepších značek na světě a jsem přesvědčen, že tento region si to zaslouží,“ řekl v rozhovoru pro Ekonomický deník Pavel Čmelík, jednatel společnosti Inexad a držitel licence Hamleys pro střední Evropu.

Celková výše této konkrétní investice přesáhne 100 miliónů korun,“ řekl Čmelík, „vytvoříme také zhruba stovku pracovník míst.“

Kromě rozsáhlého sortimentu privátních značek Hamleys se v nabídce objeví i známí výrobci hraček Mattel, Lego a desítky dalších. K tomu Čmelík dodává, že by rádi dali prostor i českým výrobcům. „Věřím, že alespoň deset procent nabízených produktů bude pocházet z české výroby.“

Oficiálního podpisu smlouvy mezi Hamleys a společností Inexad, která vlastní práva na užívání značky britského hračkářství ve středoevropském regionu, se ve středu 9. září zúčastnil i generální ředitel britské hračkářské legendy Gudjon Reynisson. „Vzpomínky podtrhují esenci značky Hamleys a my jsme velmi hrdí na toto dědictví. Využíváme znalosti, které jsme získali za více než 255 let, abychom vytvářeli okouzlující a poutavé zážitky pro děti. Otevřením konceptu Hamleys World v České republice píšeme novou kapitolu v historii Hamleys. Nemůžeme se dočkat, až uvidíme reakci dětí po otevření obchodu příští rok,“ uvedl po podpisu smlouvy Gudjon Reynisson.

Samotná společnost Hamleys v současné době expanduje prostřednictvím franšízových partnerů na Blízkém východě, Balkáně i Indii.

Oficiálního podpisu smlouvy se zúčastnila i velvyslankyně Velké Británie v ČR Jan Thompson. „Vítám příchod této legendy nejen do České republiky, ale do celého regionu. Přeji Hamleys, ať se jim v krásném prostředí Prahy nejen daří, ale i líbí. Věřím zároveň, že nejen obyvatelé České republiky, ale i turisté z celého světa budou prodejnu Hamleys vnímat jako jednu z hlavních atrakcí, podobně, jako je tomu v případě prodejen Hamleys po celém světě,“ řekla Jan Thompson.

Na renovaci budovy se společně podílely společnosti Lordship a Immofinanz. Podle vyjádření jejich zástupců dojde právě díky příchodu Hamleys k zatraktivnění celé lokality pro další zahraniční investory. Ulice Na Příkopě se přitom již dnes v mezinárodním srovnání řadí mezi třicítku nejlukrativnějších ulic na světě.

-uti- 


Ekonomický deník přináší zpravodajství, analýzy a komentáře ze světa ekonomiky a technologií.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688