Patria (Patria Finance)
Investice  |  04.09.2015 17:09:25

TopFiveTech - Běženci používají moderní technologie; Google změnil logo a Apple finišuje přípravy na svůj event

  • Běžencům z různých koutů planety pomáhají chytré technologie v migraci. Komunikační platformy jako Facebook, Viber, Whatsapp nebo Twitter sloužít migrantům a hlavně pašerákům pro scházení a organizování převozů lidí přes hranice. Na Facebook se objevují i informace jak se připravit na cestu apod. Stejné aplikace jako pomáhaly rozdmýchávat arabské jaro, dnes pomáhají migrantům na cestě přes půl světa. Aby neztratili směr většinou využívají Google Maps, které jsou dostupné pro jakoukoliv lokaci včetně reliéfu terénu a s GPS adaptérem v mobilu mají přesnou představu o své poloze. Dokonce se šíří informace, kde nejsnáze překročit informace, nebo kdo a za kolik vás je někdo schopen dostat z Turecka až přímo do Německa. Za 1200 USD se dostanete z Turecka do Řecka, “v balíčku” je zdarma záchranná vesta. Další příspěvek na Facebook nabízí převoz “turistickou jachtou” za 2500 USD. Migrující lidé jsou velmi kreativní v používání nových technologií.
  • Google změnil logo po 16 letech. Google se stane součástí holdingové skupiny Alphabet. Nově redesignové logo Google si zachovává svoje veselé barvy. Google ovšem zásadně změnil písmo, když z patkového udělal bezpatkové jménem Product Sans. Změn doznaly i tlačítka na sdílení, kdy Google použil nově redesignované písmeno “G”. Posledních vylepšení doznalo obměněné logo v roce 2013.
  • Apple na svém eventu 9. září pravděpodobně představí úplně novou Apple TV. Zpráva byla potvrzena od zdroje, který již několikrát přinesl pravdivé zákulisní informace. Nová televize bude mít konečně App Store a bude podporovat Siri, ale to není zdaleka vše co nový produkt bude mít. Nová TV má být vyšší a tlustší. Ovladač má dostat touchpad a má být trochu mohutnější. Kromě touchpadu bude na těle ovladače ještě tlačítko Siri a samostatné tlačítko pro zapnutí. Další "fíčurkou" bude zabudování senzoru pohybu, a tak se ovladač bude dát použít jako část herního zařízení Nintendo Wii. Nepotvrzenou zprávou je, že by snad TV měla dostat stejný procesor A8 jako má iPhone 6. To by na hraní her a další základní operace mělo bohatě stačit. Navíc při úvaze, kdy nemusíte moc procesor šetřit kvůli úspoře energie, řada uživatelů konečně využije daný procesor na maximum. Cena za novou TV by měla být někde mezi 150 a 200 dolary. K tomu ještě Apple plánuje představit novou video službu, která by mohla nahradit kabelovku.
  • Tesla Motors nedávno umožnila svým fandům, aby si mohli začít nakonfigurovávat Model X. Z těch důležitějších informací nás bude zajímat jistě cena. Ta se dostala na 132 tisíc amerických dolarů za verzi “Signature”. Ještě dražší je nejnabroušenější verze, které říká Tesla “ludicrous speed”, tato verze stojí 144 000 USD. Což suvereně odradí řadu lidí od koupi takové verze a je tak nejdražším vozem automobilky. Ale přesto je k dispozici a může být objednáno. Více zde.
  • Intel představil dlouho očekávané procesory šesté generace na veletrhu IFA 2015 s označením architektury Skylake. Jsou tak další generací technologie Intelu po architekturách Haswell, které přínesly výrazné zrychlení výpočetního výkonu a následně Broadwell, které jsou prakticky stejně výkonné jako Haswell, ale Intel u nich zapracoval na řízení energie a snížení spotřeby. Dosáhl tak větší výdrže při zachování velikosti a výkonu celého zařízení. Poprvé jsme se tak u této řady procesorů dostali k tomu, že elitní řady notebooků dokážou běžet i dvacet hodin bez nabijení. Ale zpět k nové architektuře, jaká je a co může Intelu přinést do budoucna. Více zde.

 Jednou větou:

  • Sanofi bude spolupracovat na vývoji léků s Googlem. Konkrétně chce zlepšit nástroje a medikamenty pro diabetiky.
  • Google chce oslovit uživatele iPhone, Google Wear nyní funguje s iPhone.
  • 9. září se chystá velký svátek - event společnosti Apple.
  • Aplikace Whatsapp má 900 milionů uživatelů, 800 mil. jich měla ještě v dubnu.
  • Xiaomi zvažuje, že by postavilo svůj první vlastní notebook, dosud se specializovalo na telefony.
  • Jednotlivé automobilky se chystají na podporu CarPlay a Google Android Auto.
  • IBM bude poskytovat technický support a služby ANZ Bank za 450 mil. AUD.
  • Formát čtverce u Instagramu končí, nyní půjde přidat i další rozměry fotek. Facebook drží krok s požadavky mladých.
  • Společnost Fliptop, která se zabývá prediktivním prodejem a marketingem, byla akvizičně převzata LinkedIn.
  • Samsung uvedl na trh další chytré hodinky Gear S2.
  • Seagate vyvinulo mobilní harddisk se světově nejvyšší hustotou zápisu dat. 2 TB dat zapíše na disku, který má tloušťku jen 7 mm.
  • Čínský internetový obchod Alibaba má zájem o pozemky v Chebu.
  • Cisco Systems oznámilo partnerství s Applem, optimalizuje aplikace pro jeho hardware.
  • Šéfka Yahoo je těhotná, čeká dvojčata.

 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688