Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  02.09.2015 22:46:40

2. září: Tohle potřebujete vědět nejen o středečním obchodování na amerických burzách

Americké akciové indexy středeční obchodní seanci zahájily více než procentním růstem, a mazaly tak část ztrát z předchozího dne, kdy skončily zhruba tři procenta v mínusu. Akcie ožily v reakci na další kroky Číny na podporu finančních trhů. V druhé polovině seance se vytvořil přetlak na straně kupujících a indexy výrazně zrychlily růst, který ozdobila závěrečná rally.

Dow připsal 1,82 % na 16 351,38 bodu, S&P 500 zpevnil o 1,83 % na 1 948,86 bodu a Nasdaq Composite vzrostl o 2,46 % na 4 749,98 bodu. Index volatility VIX spadl o 16,91 % na 26,09 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA se zvýšil o necelé čtyři bazické body na 2,19 %.

V plusu uzavřelo devět z deseti hlavních sektorů, nejvíce se dařilo technologickým titulům, akciím ze sektoru zdravotní péče a cenným papírům z průmyslového odvětví. Pod nulou středeční obchodování zakončil sektor veřejných služeb.

Americké akcie (2. září 2015)

Devět čínských makléřských firem ve středu slíbilo zvýšit objem peněz určených na vlastní obchodování. Reagovaly tím na výzvy vládních úřadů, které mají zájem na zastavení propadu na čínském akciovém trhu, jehož hlavní indexy ztratily od poloviny června asi 40 %. Ve středu čínské akcie počáteční ztráty smazaly a skončily prakticky beze změn.

"V Číně se již tento týden burzy neotevřou, takže by na chvíli měl zmizet spouštěč negativního sentimentu," říká Stephen Carl z Williams Capital Group. "Pravděpodobnost zvýšení sazeb v USA již v září se stále mění. S ohledem na zvýšenou volatilitu na trzích v posledních dnech si nikdo není zcela jistý tím, kdy Fed s úroky začne hýbat."

"Volatilita zůstane ještě nějakou dobu zvýšená, Čína investory nadále udržuje v nejistotě a velké množství obchodníků se obává, že by indexy mohly v nadcházejících dnech spadnout pod minima z minulého týdne. Na druhou stranu ale někteří obchodníci současné valuace akcií považují za atraktivní a předpokládají, že indexy na současných úrovních najdou silnou podporu, obzvláště pokud Fed počká se zvýšením sazeb na pozdější termín," dodal Teis Knuthsen z divize privátního bankovnictví Saxo Bank.

Hlavní středeční události na amerických trzích

  • Americká centrální banka (Fed) ve středu zveřejnila svou průběžnou zprávu o stavu ekonomiky za červenec a první polovinu srpna. Celkově zpráva pro americké hospodářství vyznívá pozitivně. Ekonomika Spojených států podle Fedu během léta pokračovala v růstu, zároveň ale banka uvedla, že některé podniky již začaly pociťovat negativní důsledky zpomalování hospodářské expanze v Číně.
  • Soukromý sektor ve Spojených státech v srpnu podle zprávy agentury ADP vytvořil 190 tisíc pracovních míst. Očekávalo se 200 tisíc nových pracovních míst po 177 tisících v červenci (revidováno níže z dříve hlášených 185 tisíc). "Sto devadesát tisíc pracovních míst vytvořených v soukromém sektoru podle organizace ADP je těsně pod očekáváním a nijak by nemělo měnit stávající odhady pátečních oficiálních čísel z trhu práce. Nedá se ani čekat, že by tento údaj sám o sobě nějak pohnul trhy a nebo ovlivnil očekávání výsledku zářijového zasedání FOMC," okomentoval zprávu Ľuboš Mokráš, analytik z České spořitelny.
  • Podnikové objednávky ve Spojených státech v červenci vzrostly o 0,4 %, což je méně, než očekávaný 0,9% růst. Zároveň však došlo k pozitivní revizi červnového růstu na +2,2 % z dříve hlášených 1,8 %. Po očištění o dopravní prostředky vzrostly objednávky o 0,6 %, tedy stejným tempem jako v červnu (revidováno na 0,6 % z 0,5 %).
  • Americké banky v letošním druhém čtvrtletí zvýšily souhrnný zisk meziročně o sedm procent na rekordních 43 miliard dolarůUvedla to ve středu Federální společnost pro pojištění vkladů (FDIC). Dodala, že počet bank, které se potýkají s problémy, klesl proti předchozím třem měsícům o 25 na 228. Dostal se tak na nejnižší úroveň za téměř sedm let.
  • ISM index aktivity pro oblast New Yorku se v srpnu propadl na 51,1 bodu (červenec: 68,8 bodu).
  • Produktivita ve Spojených státech ve druhém kvartále podle finálních dat vzrostla o 3,3 %, čekal se růst o 1,3 %. Jednotkové náklady práce ve druhém čtvrtletí spadly o 1,4 %, předběžná data počítala s 0,5% růstem.
  • Spojené státy rozšířily seznam ruských firem vystavených sankcím za šíření jaderných a raketových technologií a za podporu agresivní ruské politiky vůči Ukrajině. Oznámilo to ve středu na svém webu ministerstvo obchodu USA. Rusko na rozšíření sankcí odpovědělo důrazným protestem a obvinilo Washington, že vědomě ničí základnu pro možnou normalizaci vztahů s Moskvou.
  • Citigroup zvyšuje doporučení na akcie AT&T na "kupovat" z "neutral".
  • Morgan Stanley zvyšuje doporučení na akcie společnosti General Mills na "equal weight" z "underweight".
  • R. W. Baird zvyšuje doporučení na akcie BB&T na "outperform" z "neutral".
  • Piper Jaffray zvyšuje doporučení na akcie výrobce hraček Hasbro na "overweight" z "neutral".

 Pokračování shrnutí středečního obchodování v USA najdete na Investičním webu.


--------


Akcie: Odraz mrtvé kočky, nebo pokračování býčího trhu?Akcie: Odraz mrtvé kočky, nebo pokračování býčího trhu?

Investoři jsou po událostech z posledních dvou týdnů ve velké nejistotě. Prakticky nikdo není schopen říci, jakým směrem se trhy budou ubírat v dalších dnech, týdnech nebo měsících. Minulý týden jsme každopádně byli svědky zajímavého úkazu, který rozšiřuje portfolio aktuálních technických signálů.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688