Škola se blíží: učil se váš školák přes prázdniny?

TNBiz, 25.8.2015

Pravidelné letní dvouměsíční prázdniny tráví děti zcela odlišně. Jedna skupina může sedm dní v týdnu myslet jenom na hry a odpočinek. Druhá je o něco málo početnější - některé z nich desítky minut, jiné i několik hodin denně chtě nechtě musí myslet na školu.

Ale co je pro děti lepší? Nechat je dva měsíce sbírat síly na dalších deset měsíců dřiny nebo je pravidelně na školu chystat a opakovat probranou látku?

Možná vás to překvapí, ale námi oslovený ředitel základní školy i psycholog mají jasno. "Děti se nastartují ty první týdny ve škole, o prázdninách je to zbytečné," tvrdí Jiří Otčenášek, ředitel základní školy v Pouchově.

Stejný názor zastává i oslovený psycholog. "Prázdniny jsou od toho, aby děti odpočívaly. Na školu mají zapomenout, nic nedělat," domnívá se psycholog Jan Lašek. Namísto dětí se prý mají chystat hlavně učitelé - právě jejich úkolem bude děti navrátit do starých, zaběhnutých kolejí. Ostatně jim už na rozdíl od dětí prázdniny skončily. "Ty starší učitelky jsou na to připravené, těm mladším to musíme vysvětlit a připravit je na to," potvrzuje školní ředitel Jiří Otčenášek.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky