chytryhonza.cz (chytryhonza.cz)
Finanční rady  |  24.08.2015 11:39:19

Vyplatí se vůbec pojistka pro psa či kočku?

Pro vlastního čtyřnohého kamaráda chce každý to nejlepší. Ale co pojištění? Vyplatí se? Co pojistka pokryje a co ne? Pojištění psů nebo koček je dnes již běžné. Pojďme si zodpovědět vyřčené otázky a trochu lépe se v pojištění zvířat zorientovat.

I v životě toho nejroztomilejšího zvířecího kamaráda mohou nastat chvíle, kdy by člověk dal cokoli za to, aby byl pojištěný. Pes se například srazí s cyklistou a neštěstí je na světě. Pes má komplikovanou zlomeninu zadní nohy a cyklista si při pádu zlomí předloktí, navíc má poškozené kolo. Jen škoda, kterou utrpí cyklista, se vyšplhá na 15 000 korun.

Díky pojištění klient nebude mít problém s uhrazením škody cyklistovi ani s náklady na ošetření svého miláčka. Ceny pojištění jsou pak různé. Při výběru pojistky je třeba přemýšlet, aby se z dobrého úmyslu nestalo podepsání nevýhodné smlouvy.

Na co se pojištění vztahuje?

Alespoň nějaké domácí zvíře má dnes doma více než třetina českých domácností. Nejčastěji je to právě pes, Češi jich chovají zhruba milion.

Bohužel i zvířata mívají zdravotní problémy a čas od času je třeba navštívit veterinárního lékaře. A náklady na léčbu nebo operaci zvířete bývají mnohdy velmi vysoké. To samozřejmě vědí i pojišťovny, u kterých si pojistit zvíře lze. Někdy se to může vyplatit, ale je jasné, že pojišťovny vám nepojistí všechno, co byste si přáli.

Specializované pojištění pro psy či kočky se vztahuje především na veterinární náklady a úhyn zvířete, v některých případech i na škodu třetí osobě, kterou zvíře způsobí.

Z pojištění veterinární léčby jsou hrazeny náklady vynaložené na veterinární ošetření nebo léčení pojištěného psa nebo kočky. Pojištění úhynu lze sjednat pouze k pojištění veterinární péče. Je z něj hrazena škoda vzniklá úhynem nebo nutným utracením pojištěného zvířete.

Kdo si chce zvíře pojistit, musí ho mít jasně identifikovatelné – tedy musí být označeno mikročipem či tetováním. Hlavními kritérii, určujícími výši pojistného, jsou věk a v některých případech váhová kategorie.

Každý by si měl položit otázky, zda pojištění psa či kočky potřebuje, proti čemu (přečíst si podrobné podmínky pojistné smlouvy, zejména ty, které vylučují pojistné plnění) a spočítat si, jestli se to vůbec vyplatí.

Vyplatí se pojištění zvířete?

V součtu vyjde léčba psích zranění a nemocí ročně v Česku na téměř 2 miliardy korun. Ceny veterinární péče se přitom neustále zvyšují a tak neustále stoupá počet lidí, kteří své čtyřnohé kamarády pojišťují.

Nejčastěji si podle České pojišťovny jejich pojištění sjednávají majitelé chovných stanic, pro něž nejsou psi nebo kočky pouhými mazlíčky, ale také investicí a otázkou prestiže.

Chytrý Honza rád pomůže se zorientovat a najít ideální produkt pro čtyřnohého kamaráda. Díky srovnávači pojištění psů a koček si může každý nastavit pojistku pro svého čtyřnohého kamaráda přímo na míru.

Více informací o společnosti Chytrý Honza

Portál Chytrý Honza nabízí rychlé a objektivní srovnání finančních produktů a služeb mnoha desítek finančních institucí působících v České republice. Široký výběr, možnost přizpůsobit si produkt na míru, čas na rozmyšlení při rozhodování a zároveň jeho úspora dělají z Chytrého Honzy skutečně platného partnera při řešení osobních financí. Chytrý Honza zájemcům srovná všechny dostupné produkty online, aby si mohli vybrat ten nejvhodnější – od hypotéky, přes pojištění a tarify mobilních operátorů až po dodavatele energií. Od svého vzniku v roce 2009 již Chytrý Honza získal přes 250 000 spokojených zákazníků. Ti si aktuálně mohou vybírat z celkem 18 produktů ve více než 1900 variantách. Akvizicí sítě finančních poradců Bonnet.cz v roce 2014 Chytrý Honza získal více než 1 400 specialistů ve všech regionech ČR. Zakladateli portálu jsou Jiří Paták a Jakub Havrlant.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Čt   8:00  Pronájem bytu neplatičům. Jak vystěhovat nájemníky Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)
St   0:00  Od roku 2025 nepůjde požádat o přídavek na dítě Petr Holub (MojeNebankovka)
Út   9:25  Válka o prodlužování věku odchodu do důchodu Tomáš Kadeřábek (Swiss Life Select)
Út   9:10  Dva miliony na důchod Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688