Barbora Dlabáčková (MasterCard)
Obchod a služby  |  24.08.2015 11:12:21

Zvyšujeme pohodlí online nákupů prostřednictvím MasterPass

Češi jsou stále více nakloněni novým inovacím v oblasti mobilních technologií a neustále zkoušejí nové možnosti. V posledních letech zaznamenáváme rapidní nárůst online nákupů a mobilních plateb. Velký podíl na tom má neustálé zjednodušování procesu nakupování.

Samotné platbě online, ať již prostřednictvím mobilu, či jiného zařízení, předcházelo vždy nepříjemné a obtěžující vyplňování kontaktních údajů, adres a způsobu dopravy. Nezbytností bylo také opakované zadávání čísla platební karty a jejích bezpečnostních prvků při každém nákupu. To už je díky nové platební službě MasterPass minulostí.

Služba MasterPass navazuje na historicky první platební službu MasterCard Mobile, která byla na trh uvedena v roce 2013 a dodnes umožňuje obchodníkům ve formě platebního tlačítka instalovaného v eshopu či na platební bráně akceptovat platbu kartou pomocí mobilní aplikace digitální peněženky. Tato aplikace mobilní peněženky, dnes známá pod názvem Incard, byla rozšířena i o realizaci plateb MasterPass. V současné době jsou obě služby stále nabízené, a je tedy možné zaplatit zmíněnou peněženkou jak přes tlačítko MasterCard Mobile, tak i MasterPass. Do budoucna MasterPass nahradí původní tlačítko MasterCard Mobile a současně přinese na trh i další aplikace mobilních peněženek MasterPass tak, aby si mohli uživatelé vybírat mezi více peněženkami.

Z pohledu koncového uživatele přináší služba MasterPass jako svou hlavní výhodu, že umožňuje uživateli zaplatit s aplikací jeho digitální peněženky u každého obchodníka na světě, který nabízí platbu pomocí tlačítka MasterPass. Dnes je tak možné platit již ve více než 22 zemích světa a postupně přibývají další země.  Další podstatnou výhodou služby MasterPass je, že umožňuje k zaregistrovaným platebním kartám uložit i doručovací a fakturační adresy, které pak internetový obchodník může díky MasterPass od zákazníka získat bez obtěžujícího a často i chybného vyplnění zákazníkem v objednávce. Tyto informace se předávají z aplikace peněženky zákazníka, který je na výzvu obchodníka ve své peněžence vybere pouhým kliknutím prstu. Obchodníci i zákazníci si tak díky MasterPass mohou významně zvýšit rychlost i komfort nakupování.

České republice je zatím v současné době k dispozici jedna aplikace digitální peněženky - Incard MasterPass, kterou ve spolupráci s MasterCard vyvinula společnost Wincor Nixdorf.  Tato aplikace je dostupná jak pro OS IOS, tak i Android. Peněženka Incard využívá jako metodu placení skenování QR kódu, který představuje identifikátor nákupního košíku, za nějž zákazník platí. Díky tomuto jednoduchému způsobu platby spojenému například s biometrickou autentikací pomocí otisku prstu (dnes dostupnou pro OS IOS) patří tato peněženka celosvětově mezi jedny z nejpokrokovějších MasterPass peněženek.

Dnes tato mobilní peněženka umožňuje pohodlně nakupovat pomocí MasterPass u 2 500 obchodníků v ČR a SR a 250 000 obchodníků celosvětově, kteří implementovali platební tlačítko MasterPass na svoji webovou stránku nebo do své mobilní aplikace.

Velký zájem ze strany zákazníků nás přesvědčil o tom, že má smysl postupně rozšiřovat akceptační síť MasterPass, a proto jsme si stanovili cíl zapojit všechny online obchodníky na českém trhu. Ti sami potvrzují, že možnost jednoduchého kliknutí na tlačítko MasterPass je pro zákazníky sympatičtější a zvyšuje i počet dokončených nákupů.

Richard Walitza VP, Mobile Payments & Innovations, MasterCard

Logo MasterCard MasterCard (NYSE: MA) je jednička v inteligentních, pohodlných a bezpečných platbách. Provozuje nejrychlejší síť pro zpracování plateb, která propojuje spotřebitele, finanční instituce, obchodníky, vlády a podniky ve více než 210 zemích a teritoriích celého světa. Produkty a řešení společnosti MasterCard ještě více usnadňují, zabezpečují a zefektivňují každodenní obchodní činnosti – například nakupování, cestování, podnikání a hospodaření s financemi.
Více informací na: www.mastercard.com
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688