Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  19.08.2015 23:52:18

19. srpna: Tohle potřebujete vědět nejen o středečním obchodování na amerických burzách

Americké akciové trhy ve středu otevřely v mínusu kvůli vývoji na asijských burzách a obavám z negativních dopadů zpomalování růstu čínské ekonomiky. V průběhu první poloviny obchodování ztráty prohlubovaly, odpolední zveřejnění zápisu z červencového zasedání americké centrální banky (Fed) ale znamenalo návrat k nule. Tam se ovšem indexy moc neohřály a den zakončily výrazně v mínusu.

Největší ztrátu zaznamenal index DJIA, který odepsal 0,93 % na 17 348,73 bodu. Následoval širší S&P 500, který klesl o 0,83 % na 2 079,61 bodu. Technologický Nasdaq Composite ztratil 0,8 % na 5 019,05 bodu. Index volatility VIX vyskočil o 10,59 % na 15,25 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA klesl téměř o sedm bazických bodů na 2,126 %.

Americké akcie (19. srpna 2015)

V mínusu ve středu skončilo všech deset hlavních sektorů. Kvůli výraznému poklesu cen ropy zaznamenal největší ztráty energetický sektor (-2,52 %). O více než procento klesly také odvětví základních materiálů (-1,46 %) a sektor necyklického spotřebního zboží (-1,08 %).

 

Fed investory příliš nepotěšil

Americká centrální banka (Fed) ve středu opět dokázala vyvolat u investorů a ekonomů rozpaky, když byl tolik očekávaný zápis z červencového jednání měnového výboru (FOMC) zveřejněn dříve, než bylo naplánováno. Ze zápisu vyplynulo, že na červencovém zasedání nepadlo žádné definitivní rozhodnutí a členové FOMC se shodli pouze na tom, že čas zvyšování úrokových sazeb se blíží. Data jsou ale podle nich spíše nejednoznačná. Investoři si to vyložili jako špatnou zprávu, což se odrazilo i na výsledcích na burzách.

Údaje ministerstva obchodu ukázaly, že spotřebitelské ceny v USA v červenci podruhé za sebou vykázaly meziroční růst, tentokrát o 0,2 %. Meziroční míra inflace ale zůstává hluboko pod dvouprocentním cílem centrální banky. Meziměsíční růst cen navíc v červenci zpomalil na 0,1 % z červnových 0,3 %.

Hlavní středeční události na amerických trzích

Výsledková sezóna

  • Výsledky Lowe's ve 2Q: Zisk na akcii 1,20 USD (odhad: 1,24 USD), tržby 17,35 miliardy USD (odhad: 17,27 miliardy USD).
  • Výsledky Staples ve 2Q: Upravený zisk na akcii 0,12 USD (v souladu s odhady), tržby 4,94 miliardy USD (odhad: 4,96 miliardy USD).
  • Výsledky Hormel Foods ve 3QFY2015: Upravený zisk na akcii 0,56 USD (odhad: 0,54 USD), tržby 2,2 miliardy USD (v souladu s odhady).
  • Výsledky Target ve 2Q: Očištěný zisk na akcii 1,22 USD (odhad: 1,11 USD), tržby 17,43 miliardy USD (odhad: 17,4 miliardy USD).

 Pokračování shrnutí středečního obchodování v USA najdete na Investičním webu.


------------

 

Čínská cesta na západ pokračuje, na měnové války jsou na trhu větší expertiČínská cesta na západ pokračuje, na měnové války jsou na trhu větší experti

Čínská lidová banka (PBoC) zaskočila uprostřed léta hibernující měnové trhy ohlášením devalvace čínské měny. Posunutím kurzu vůči dolaru dolaru, kolem kterého může jüan oscilovat, spustila (na čínské poměry výrazné) oslabení jüanu. Proč nyní? Co Čína sleduje? Jedná se o první výstřel v nadcházející globální měnové válce?


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688