Ekonomický deník (Ekonomický deník)
Investice  |  14.08.2015 06:00:56

Samsung představil novou mobilní platební službu Samsung Pay


Společnost Samsung představila Samsung Pay, mobilní platební službu, která bude od 20. srpna fungovat v Jižní Koreji a ve Spojených státech od 28. září. 

JK Shin, CEO and ředitel divize IT & Mobile společnosti Samsung Electronics na slavnostním představení nových vlajkových lodí Samsung Galaxy S6 edge+ a Galaxy Note 5 v New Yorku řekl: „S představením nových mobilních zařízení odstartujeme novou éru mobilních plateb. Jedná se odvážný krok vpřed, kterým chceme dále rozšířit možnosti využití mobilních telefonů. Tato služba je jednoduchá, bezpečná a co je nejdůležitější, využitelná pro pro většinu obchodníků, bez ohledu na to, který POS terminál využívají.“

Platební služba Samsung Pay bude předistalována v nových chytrých telefonech Samsung Galaxy S6 edge+ and Galaxy Note 5 a volně stažitelný software pro modely Samung Galaxy S6 a S6 edge bude na americkém a korejském trhu k dispozici v polovině srpna. Vybraní uživatelé mobilních telefonů Galaxy S6, S6 edge, S6 edge+ and Note 5 v USA budou mít možnost zúčastnit se od 25. srpna zkušebního testování.

Chce-li uživatel provést platbu prostřednictvím Samsung Pay, stačí jednoduše přejet prstem po displeji, nechat si sejmout otisk prstu a zaplatit. Samsung Pay využívá digitální tokenizace, bezpečnostní platformy Samsung KNOX a metody snímání otisku prstů k zajištění bezpečné platby a snížení jakýchkoliv rizik spojenými s platebními kartami. Služba spolupracuje s většinou stávajících čteček karet, jak NFC, tak i MST. Jedná se o první a jedinečnou mobilní platební metodu, kterou lze využít prakticky u všech obchodníků, kteří přijímají platební karty.

„Budoucnost mobilních plateb právě přišla,“ řekl InJong Rhee, Executive viceprezident společnosti Samsung Electronics. „Uzavřeli jsme spolupráci se karetními spoečnostmia bankovními domy, služba Samsung Pay bude také první, která podpoří bezkontaktní platby v obchodech. Seznam partnerů, se kterými nyní spolupracujeme, se bude neustále rozšiřovat,“ dodává InJong Rhee.

Samsung za účelem rozšiřování služby Samsung Pay spolupracuje v USA se čtyřmi sítěmi platebních karet, jako jsou American Express, Discover, MasterCard a VISA, s velkými bankami včetně Bank of America, Chase, Citi, US Bank, a klíčovými finančními partnery, včetně Blackhawk, First Data, Synchrony Financial, TSYS a Vantiv. Samsung rovněž spolupracuje se všemi korejskými karetními společnosti, včetně Samsung Card, Shinhan Card, KB Kookmin Card, Hyundai Card, Lotte Card, NH Nonghyup Card, BC Card, Hana Card, Woori Card a Citi Card.

-of- 


Ekonomický deník přináší zpravodajství, analýzy a komentáře ze světa ekonomiky a technologií.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688