BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  13.08.2015 13:27:26

Napětí na čínském trhu polevuje, trh sleduje odpolední maloobchodní data z USA; analýza EUR/CHF, EUR/GBP, ZLATA

Asijské akcie se dnes ráno stejně jako americké v závěru včerejší obchodní seance zotavily z předchozího poklesu díky ujištění čínské centrální banky (PBOC), podle které není žádný důvod pro další devalvaci jüanu, jako tomu bylo v předchozích dnech. Optimistická nálada se dnes přelila i na evropské trhy, které posílily o více než 1 procento po středečním a úterním výprodeji.

Nicméně čínská měna i dnes oslabila, když PBOC ráno před otevřením trhu stanovila referenční hodnotu USD/CNY na 6,4010 za dolar oproti včerejší zavírací ceně 6,3306. Rozdíl mezi referenční hodnotou a reálnou tržní hodnotou se rychle srovnal poté, centrální banka omezila pokles jüanu. Některé zprávy poukazují na to, že existují vlivní členové vlády, kteří usilují o ještě hlubší devalvaci, která by pomohla čínským exportérům. Jüan tak kvůli slabší ekonomice může průběžně dále oslabovat.

Dolar mezitím trpí tím, jak investoři stahují sázky, že Fed zvýší úrokové sazby již příští měsíc.Pravděpodobnost, že americká centrální banka utáhne v září měnovou politiku, na základě vývoje sazeb na peněžních trzích, klesla po čínských měnových zásazích ze 43 na 40 procent. EUR/USD včera vystoupalo na měsíční maximum 1,1215.

Řecko urychleně pokročí s privatizací svých přístavů, malých letišť a provozovatelů přenosové soustavy na základě memoranda o porozumění, na němž se dohodlo s mezinárodními věřiteli. Řecké privatizace, vyjma akcií bank, by měly podle agentury Reuters vynést v letech 20152017 státu celkem 6,4 miliardy eur. Vláda musí do konce října stanovit termíny pro podání závazných nabídek na přístavy Piraeus a Thessaloniki. Řecký parlament bude dnes hlasovat o třetím záchranném programu ve výši 86 miliard eur. Očekává se, že řečtí politici návrh programu přijmou.

Hlavní událostí dnešního dne budou červencové maloobchodní prodeje Spojených států. Domácí spotřeba tvoří v USA významnou část HDP. Po předchozím výprodeji amerického dolaru v důsledku čínských devalvací, budou tato data  pečlivě sledována.

EUR/CHF svádí souboj a testuje rostoucí trendovou linii. Reakce ceny na hodnotu 1,0855 rozhodne o dalším směru pohybu. V případě růstu lze očekávat testování předchozích maxim, a naopak v případě poklesu testování první hodnoty supportu na úrovni 1,0788.

Zlato v posledních dnes těží z nejisté situace, kterou rozpoutala čínská centrální banka a koriguje svůj předchozí pokles k silné rezistenční (předtím silné supportní) hodnotě. Reakce na kulaté číslo 1150 USD bude pro vývoj zlata klíčová. Pokud se cena drží pod ní, zle očekávat další oslabování kovu.

EUR/GBP opět testuje silnou zónu rezistence, kterou v minulosti již několikrát odmítlo, a to 55denní a 100denní průměr. Pokud cena zůstane pod modrou klesající trendovou linii lze spekulovat na pokles a dosažení předchozích minim.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688