Saxo Bank (home.saxo)
Investice  |  11.08.2015 11:02:40

Nepodléhejte negativním zprávám o pádu čínského akciového trhu


Působí to, jako by Čína byla jedinou zemí, která má plán. Nemusíme s ním souhlasit, ale pravdou je,

že existuje. My v Evropě se si stále lámeme hlavu nad tím, co dělat s tak malou zemí, jakou je Řecko. USA jsou sice zklamáním, co se týká rychlosti růstu, současně jsou ale zemí s velkým potenciálem do budoucna.

V souvislosti s Čínou není příliš zapotřebí podléhat varovným titulkům hovořícím o pádu čínského akciového trhu. Čínské ambice možná zanedlouho zastíní zbytek světa. Plán země je dlouhodobý a v tuto chvíli se nachází pouze v začátcích. Bude trvat delší dobu, než se podaří prosadit plán transformace tamější ekonomiky.

Nynější plán je obětovat objem růstu země ve prospěch změny v jeho struktuře. Cílem je zvýšit podíl domácí spotřeby na HDP země, což způsobí konec zpomalení růstu, kterého jsme v současnosti svědky.

Čína se rozhodla posílit domácí trh prostřednictvím programu nové hedvábné stezky. Ten představuje budování infrastrukturních projektů směrem k italským Benátkám a poté na jih ke Kapskému Městu v Africe.

Nemalý podíl na posílení Čínyrůst významu její domácí měny juanu. Internacionalizace měny je jedna z věcí, která z běžného hráče dělá hráče globálního. S 95procentní pravděpodobností bude juanu umožněno, dle mého názoru už v říjnu, stát se jednou z měn SDR (Special Drwing Rights), což je měnová a zúčtovací jednotka MMF. Dnes SDR tvoří koš čtyř světových měn (americký dolar, euro, britská libra a jen). Když k tomu dojde, katapultuje to juan, který se tak dostane, když ne do trojky, tak určitě do první pětice nejvíce obchodovaných světových měn. Čína se tak stane ještě silnější zemí než dnes.

Autor: Steen Jakobsen, hlavní ekonom Saxo Bank

O autorovi:

Steen Jakobsen je dánský ekonom. V březnu 2011 byl jmenován do funkce hlavního ekonoma Saxo Bank.

Do Saxo se vracel po dvouleté přestávce, během které pracoval jako investiční ředitel společnosti Limus Capital Partners. Před svým odchodem na počátku roku 2009 působil v Saxo Bank téměř devět let jako investiční ředitel. Má víc než dvacet let praxe v oblasti proprietary trading (obchodování na vlastní účet) a alternativního investování.

 

 

  

 

Saxo Bank

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online multi-asset obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích, která poskytuje svým soukromým i institucionálním klientům komplexní škálu nástrojů pro realizaci jejich obchodních a investičních strategií. Její finančně komunitní portál TradingFloor.com je první multi-asset sociální trading platformou. Saxo Bank, plně licencovaná a regulatorním pravidlům podléhající evropská banka svým klientům umožňuje obchodovat s FX, CFD, ETF, akciemi, futures, opcemi a dalšími deriváty v rámci platformy SaxoTrader, která obdržela mnohá ocenění. Tato platforma ve více než 20 jazykových mutacích je v rámci jednoho účtu přístupná z PC, tabletů či smartphonů. Platforma je využívána více než stovkou předních finančních institucí na celém světě. Saxo Bank nabízí také profesionální portfolio management a správu fondů, a prostřednictvím Saxo PrivatBank i tradiční bankovní služby. Saxo Bank, která byla založena roku 1992, sídlí v Kodani a jejích 26 poboček pokrývá Evropu, Asii, Střední Východ, Latinskou Ameriku, Afriku a Austrálii.

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 15:11  Index PMI z Chicaga klesl (28.3.2024) ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
Čt 14:23  Kovanda (TRINITY BANK): Zmrazení ruských devizových rezerv a jejich případné... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Čt 14:00  Oznámení o aukci 3. tranše SPP 908 MF ČR (Ministerstvo financí ČR)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688