Domov bez špíny a bakterií? Domácnost vyčistí horká vodní pára!

REKLAMA       Jana Brožková, 20.7.2015

Snad v každém domově se drží špína a bakterie, na které zabírá jen tvrdá dřina při úklidu. Často je proto nutné drasticky zasáhnout všemi prostředky. Bohužel je pak ale možné, že některý člen domácnosti nebude na chemické saponáty dobře reagovat. Jak se s tím ale poprat? Máme pro vás tip – zkuste vodu.

Na chemické saponáty můžete zapomenout. Všechny bakterie a špínu vám ekologicky a ekonomicky dokáže zlikvidovat i obyčejná voda, která je v plynném skupenství natolik účinná, že budete moci ze země poprvé s klidem i jíst. Je totiž známo, že teploty nad 80°C zahubí všechny domácí bakterie. Právě proto je stostupňová pára, vycházející z parního čističe, úžasným pomocníkem v boji s domácími mikroby. Navíc je to i rychlé. Pára je připravena za pár minut od zapnutí přístroje.

Celé čištění k tomu všemu i ekonomické. Na hygienické vyčištění běžně špinavé podlahy v celé místnosti stačí na čistič postupně připnout 2 hadry z mikrotenového vlákna, které můžete poté hodit do pračky a znovu použít. Prostě rychlovka.

„Obyčejnou párou se zbavíte i zápachu moči vašich mazlíčků, nebo třeba mastné špíny z oken. Důkladně se dostane i mezi dlaždičky a vybělí všechny spáry, nebo vydrhne kovový dřez či letní gril. Jediné, co pro hladký průběh budete muset udělat, je zvolit si podle povrchu čištěné plochy správný nástavec. Čím tvrdší plocha, tím jsou třeba tvrdší vlákna nástavce,“ radí Vlastimil Firman z firmy Kärcher. 

Další nespornou výhodou parního čištění je i bezpečnost práce. Přímo z nástavce vychází stostupňová pára, ale zkusíte-li dát ruku přibližně půl metru před nástavec, rozhodně se nespálíte. Pára je totiž okolím okamžitě zchlazena a na vzdálenost půl metru má už jen pouhých 40°C. Bonusem tak lze parní čistič používat i jako teplou sprchu pro vaše květiny, které ji budou vnímat velmi pozitivně, třeba jako příjemný déšť v pralese. 

Voda je velmi ekonomický čisticí prostředek, který lze v plynném stavu použít k odstraňování tapet, žehlení, čištění koupelen, plovoucích podlah, oken a mnoha dalších míst. Jedinou investicí do čisté domácnosti pro vás proto bude nákupní cena parního čističe, která se pohybuje v širokém rozmezí podle výkonnosti. Kvalitní lze koupit už od 2 500 korun a vyrábí je například firmy Kärcher, Palson, nebo Concept.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky