Letní nealkoholické drinky: rychlé a jednoduché osvěžení

TNBiz, 8.8.2016

Je sice pěkně  teploučko, ale možná až moc! Teploty totiž stoupají vysoko nad 30 stupňů. Měli byste proto myslet nejen na to, jak se ochladit, ale také na pitný režim. Tekutiny můžete doplňovat i několika zajímavými nápoji.

Můžete tak vyzkoušet například recept až z exotické Dubaje. Šest lístků máty nakrájejte na hrubo a vložte do sklenice. Přidejte lžičku třtinového cukru, šest malin. Vše zakápněte limetou a rozmačkejte. Přidejte led a dolijte vodu.

Hitem léta jsou i různé domácí limonády a na výrobu nejsou ani příliš těžké. Stačí do džbánku či karafy nalít domácí sirup, citronovou šťávu, sodovku a přidat led a máte hotovo. Velmi oblíbené jsou zázvorové a bezinkové limonády. Pokud chcete experimentovat s různými chutěmi, můžete přidat i různé bylinky jako mátu, bazalku nebo další.

Dobrým tipem je i domácí melounový džus. Stačí, když si do celého melounu uděláte otvor, do kterého vložíte metličku. A když nemáte při ruce elektriku, můžete použít i například elektrický aku šroubovák, do kterého metličku připevníte. Pak pořádně "vnitřnosti" melounu rozemelete. Z kelímku si vytvoříte hrdlo a nalijete do sklenic. Šťávu však můžete pít samozřejmě i brčky přímo z melounu!

 




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky