BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  17.07.2015 11:42:14

Německo hlasuje o řeckých reformách, dnes data CPI z USA, výsledková sezóna v plném proudu; analýza UAD/CAD , DOW JONES, SP 500

Evropská centrální banka (ECB) ve čtvrtek ponechala úrokové sazby beze změny na historickém minimu, hlavní sazba pro refinanční operace tedy zůstala na úrovni 0,05 procenta a banka pokračuje v rozsáhlém programu tištění peněz pro oživení ekonomiky eurozóny (QE).

Rozhodnutí podržet ceny půjček na stávající úrovni se všeobecně očekávalo poté, co je ECB loni v září srazila na nejnižší úroveň od vzniku eurozóny a prezident banky Mario Draghi řekl, že sazby již dosáhly spodní hranice. ECB rovněž zvýšila objem nouzových úvěrů pro řecké banky o 900 miliónů eur. Tamní banky by se měly otevřít v pondělí. Pozitivní vývoj v Řecku vítají akciové indexy. Ty evropské se včera obchodovaly na 6týdenním maximech. Naopak společná měna eurozóny se obchodovala vůči americkému dolaru na 6týdenních minimech.

Ministři financí eurozóny se ve čtvrtek shodli, že začnou jednat s Řeckem o novém, tříletém záchranném programu finanční pomoci poté, co řecký parlament schválil ekonomické reformy. Ministři také vyzvali Atény, aby do středy 22. července přijaly druhou sérii reforem a zaktualizovali legislativu potřebnou pro uvedení prvního balík fiskálních opatření do praxe.

Ministři financí zemí platících eurem se včera rovněž shodli na podmínkách poskytnutí krátkodobé finanční pomoci Řecku ve výši 7 mld. eur. Tyto finanční zdroje mají zemi zabezpečit překlenovací financování do doby, než Atény s eurozónou dojednají záchranný program z ESM.

Počet Američanů žádajících poprvé o podporu v nezaměstnanosti minulý týden klesl více, než se čekalo, což ukazuje na zdravý trh práce Spojených států. Počet nových žádostí v týdnu do 11. července po sezonním očištění klesl o 15 000 na 281 000. Analytici očekávali pokles na 285.000.

Na druhé straně aktivita továren v oblasti Philadelphie rostla pomaleji (5,7 bodu), než se čekalo (11,9 bodu). Hlavní událostí dnešního dne budou data inflace (index CPI) a spotřebitelská důvěraUSA. Cenová hladina je jedním z cílů centrální banky, jimž přizpůsobují měnovou politiku. Pomalejší růst cen může investory podnítit přemýšlet, zdali Fed letos přistoupí ke zvýšení sazeb.

AUD/CAD testuje klesající trendovou linii. Dnešní svíčka by nám mohla napovědět další vývoj měnového páru. Předchozí poklesy naznačily delší horní knoty svíček.

Americký akciový index SP 500 se díky příznivé výsledkové sezóně přibližuje k předchozím maximům. Je však velkou otázkou, zdali je zvládne překonat, zejména při pohledu na divergenci s oscilátorem MACD na týdenním grafu.

Na denním grafu akciového indexu Dow Jones (FUS30) nalezneme reverzní pinbarovou svíčkou. Index rovněž vytváří nižší high a nižší low, která naznačuje klesající kanál.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688