Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Investice  |  10.07.2015 12:53:43

Akciové tipy na druhé pololetí

Investoři se po nějakém čase opět začínají zajímat vedle amerických také o evropské akcie. Podle Parase Ananda z Fidelity Worldwide Investment hraje Evropě do karet hned několik faktorů. Matthew Sutherland zase upozorňuje na příležitosti, jež se rýsují na asijských burzách.

Růst některých evropských trhů v lokálních měnách až o pětinu od začátku roku je výjimečný, a investoři se proto se stále větší naléhavostí ptají, jak dlouho ještě mohou evropské burzy růst.

"Očekávání dalšího vývoje je aktuálně výrazně méně býčí než na začátku roku 2013 nebo 2014. Odhady růstu pro letošní rok jsou pro evropské trhy nastaveny na 6-8 %, říká vedoucí týmu pro evropské akciové investice Fidelity Worldwide Investment Paras Anand. Střízlivější výhled dalšího vývoje nicméně nemusí být na škodu. Lze ho totiž vnímat také jako realistický pohled investorů na evropské trhy.

Pokračování růstu evropských akciových trhů by dle Ananda mělo podporovat několik faktorů. Akcie na starém kontinentu by měly těžit z oslabování eura, jelikož většina výnosů evropských podniků pochází z oblastí mimo eurozónu, pozitivního momenta v hospodaření evropských firem a v neposlední řadě z poklesu vstupních nákladů, který souvisí s nižšími cenami ropy a komodit obecně a také s poklesem mzdových nákladů v některých oblastech.

Zakopnutí Číny odezní, trh je stále atraktivní

Matthew Sutherland, ředitel divize produktového managementu Fidelity Worldwide Investment pro Asii, v souvislosti se vstupem trhů do druhého pololetí upozorňuje pro změnu na asijská aktiva, jejichž atraktivita podle něj stále roste. Zdůrazňuje přitom, že je to zejména zásluhou reformních snah Číny, Japonska a Indie. Kromě toho je dle něj příznivý také rychlý růst střední třídy v regionu.

"Leitmotivem čínských reformních kroků je snaha přeměnit staré exportně orientované hospodářství v ekonomiku taženou v první řadě domácí spotřebou," vysvětluje Sutherland. "Je pravda, že Čína aktuálně prochází určitým oslabením, nicméně čekáme, že tento vývoj nezůstane na straně čínské vlády bez odezvy. Peking by na vývoj měl zareagovat dalším snižováním sazeb a požadovaných minimálních rezerv bank," pokračuje.

"Správci našich fondů i v současném prostředí stále nacházejí atraktivní investiční příležitosti, a to jak na pevninské, tak v mimokontinentální Číně," říká Sutherland a dodává, že čínský trh do budoucna podpoří mimo jiné i jeho zařazení do soustavy indexů MSCI, které je jen otázkou času.

Vedle Číny je ještě několik dalších asijských trhů, které si zaslouží pozornost investorů. Za všechny upozorněme alespoň na Indii a Filipíny. Podle Sutherlanda mají obě tyto země příznivou hospodářskou strukturu a poslední dva roky pro ně byly z pohledu ekonomiky velmi dobré.

  

Goldman Sachs: 13 akcií s největším potenciálem na prahu druhého pololetí

Goldman Sachs: 13 akcií s největším potenciálem na prahu druhého pololetí{'url': 'http://media.investicniweb.cz/photos/2015/07/09/75-44590-13-mead-johnson-nutrition.jpg', 'width': '200', 'original': {'url': 'http://media.investicniweb.cz/photos/2015/07/08/44590-13-mead-johnson-nutrition.jpg', 'width': '640', 'height': '360'}, 'height': '112'}{'url': 'http://media.investicniweb.cz/photos/2015/07/09/75-44591-12-cabot-oil-gas.jpg', 'width': '199', 'original': {'url': 'http://media.investicniweb.cz/photos/2015/07/08/44591-12-cabot-oil-gas.jpg', 'width': '416', 'height': '416'}, 'height': '113'}{'url': 'http://media.investicniweb.cz/photos/2015/07/09/75-44592-11-vulcan-materials.jpg', 'width': '199', 'original': {'url': 'http://media.investicniweb.cz/photos/2015/07/08/44592-11-vulcan-materials.jpg', 'width': '1024', 'height': '679'}, 'height': '113'}

 Index S&P 500 poslední dobou nic moc nepředvádí, mluví se dokonce o možnosti první korekce po více než třech letech. Dle Davida Kostina z Goldman Sachs jsou ale na trhu akcie, které ještě zdaleka nenaplnily svůj růstový potenciál. Na začátku druhého pololetí proto se svým týmem investorům nabídl malou nápovědu – 13 titulů, jejichž ceny byly ke konci pololetí minimálně 35 % pod cílovou cenou banky. 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

07.07.202310 grafů, které byste měli vidět na startu druhého pololetí Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
06.07.2023#ViteznePortfolio na druhé pololetí: Akcie jsou základ, diverzifikace nutnost Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
03.08.2021Ekonomický výhled na druhé pololetí roku NN Investment Partners (NN Investment Partners)
15.06.2021Investorský magazín: Tržní výhledy na druhé pololetí 2021 Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688