BHS (BH Securities a.s.)
Investice  |  09.07.2015 12:54:52

Apple připravuje masivní produkci příštího iPhonu

Technologický gigant Apple tradičně na sklonku léta představuje a následně pouští do prodeje každoroční novinky a rozšiřuje tak své produktové portfolio. Očekává se tak, že letos opět představí nové verze smartphonů iPhone. Spekuluje se, že nové modely budou mít uhlopříčku 4,7 palce, resp. 5,5 palce, tj. obdobně jako iPhone 6, resp. iPhone 6 plus. Nabídnout tak mají především nové technologie, resp. vylepšení so dočkají jen vnitřnosti přístroje.

Hovoří se např. o novém typu čipu od společnosti Qualcomm (QCOM), který by měl umožnit další výrazné zrychlení stahování dat v rámci LTE a přinést i úsporu energie. Displeje nových iPhonů by pak mohly nabídnout technologii Force Touch, umožňující reakce dle intenzity dotyku. Firma ji zatím využívá u laptopů MacBook a hodinek Apple Watch (více o současných prodejích zde).

Vylepšení výše zmiňovaných iPhonů by měla dle predikcí Applu přinést novou vlnu zájmu zákazníků. Deník WSJ přišel s informací, že Apple požádal dodavatele, aby do konce roku vyrobili rekordních 85 až 90 mil. nových přístrojů. Loni si přitom Apple pro zahájení prodejů objednal 70-80 mil. iPhonů. Připomeňme, že v úvodu tohoto roku (do 31.3.) Apple prodal 61,17 mil. iPhonů, resp. za své fiskální 1.pololetí celkem 135,6 mil., tj. meziročně o 43 % více.

O vývoji prodejů i dalších produktů Applu více také zde.  

Smartphony pro Apple montuje především čínský Foxconn (Hon Hai Precision). Výroba nových verzí by měla být spuštěna již v příštím měsíci, aby Apple byl při spuštění prodejů schopen uspokojit poptávku na vybraných trzích. Výrobou se zaobírá také firma Pegatron a dle WSJ Apple uvažuje o třetím výrobci, kterým by měla být tchajwanská firma Wistron. Stalo by se tak u Applu vůbec poprvé, kdyby výrobu jednoho produktu zajišťovaly hned 3 firmy.

Kurzový vývoj

Akcie Apple po dubnovém reportu výsledků a oznámení přerozdělení 200 mld. USD akcionářům (více zde) zaznamenaly intradenně nová historická maxima. K novému pozitivnímu směrování to však nevedlo a titul se poslední měsíce ocitá v postranním trendu. Vlivem negativní nálady na trzích včera dokonce zakončil na téměř 4měsíčních minimech 122,57 USD. Právě úroveň 122 USD se v březnu ukázala podporou. Titul by dle BHS měl každopádně i v následujících týdnech udržet vyšší cenové úrovně, resp. držet se nad svým 200denním cenovým průměrem (aktuálně 118,62 USD).

Hospodaření a dividenda

Hospodářské výsledkyApple v plánu zveřejnit v úterý 21. července po uzavření trhů. Fiskální 3Q bývá u firmy v daném účetním roce nejslabší, nicméně Apple by měl vykázat meziročně stále výrazný růstový trend (o očekáváních více zde). Oznámit by zároveň měl i rozhodné datum na pravidelnou Q dividendu, kterou minule zvýšil na 0,52 USD/akcii. Rozhodné datum (ex-date) bude stanoveno nejspíše na některý den v prvním srpnovém týdnu. Dividendový výnos lze aktuálně stanovit na 1,7 %.

J. Zendulka


BH Securities a.s - jeden z nejvýznamnějších nebankovních obchodníků s cennými papíry s 20ti letou zkušeností na kapitálových trzích. Hlavní činností je zprostředkování obchodů v tuzemsku i v zahraničí, obhospodařování individuálních portfolií, obchodování na úvěr a obchodování s deriváty.
Více informací na:
www.bhs.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688