Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  25.06.2015 22:44:58

25. června: Tohle potřebujete vědět nejen o pátečním obchodování na amerických burzách

Americký akciový trh se nejprve po středečním poklesu stabilizoval a hlavní indexy zaznamenávaly mírné přírůstky, podpořily je příznivé údaje z tamní ekonomiky. Náladu investorů ale nakonec negativně ovlivnila obava, že Fed kvůli těmto datům zvýší úrokové sazby dříve, než se čeká. K dobré náladě nepřispěla ani další neúspěšná jednání Řecka s jeho mezinárodními věřiteli.

Index Dow Jones ztratil 0,42 % na 17 890,36 bodu, širší index S&P 500 oslabil o 0,30 % na 2 102,31 bodu. Technologický Nasdaq odepsal 0,20 % na 5 112,19 bodu. Index volatility VIX vzrostl o 5,81 % na 14,03 bodu.

V červených číslech skončilo osm z deseti hlavních sektorů. Nejvýrazněji oslabily energie (-1,03 %), ztratily také základní materiály (-0,73 %) a sektor utilit (-0,69 %). Vzrostl pouze sektor zdravotní péče (+0,17 %) a sektor telekomunikačních služeb (+0,16 %).

Americké akcie (25. června 2015)
Zdroj: Google

Hlavní čtvrteční události na amerických trzích

  • Osobní příjmy Američanů v květnu vzrostly v souladu s očekáváním o 0,5 %, stejně jako v dubnu (revidováno na 0,5 % z 0,4 %). Osobní výdaje vzrostly o 0,9 %, tedy nejvíce od roku 2009, očekával se růst o 0,7 % po dubnovém růstu o 0,1 % (revidováno z 0,0 %). Jádrové výdaje na osobní spotřebu se v květnu meziročně zvýšily o 1,2 %, jak se očekávalo.
  • Předběžný index nákupních manažerů v sektoru služeb ve Spojených státech v červnu klesl na 54,8 bodu z květnových 56,2 bodu (odhad: 56,5 bodu). Kompozitní index se snížil na 54,6 bodu z předchozích 56 bodů.
  • Týdenní počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti ve Spojených státech v týdnu do 20. června vzrostl na 271 tisíc z 268 tisíc v předchozím týdnu (revidováno z 267 tisíc). Očekával se růst na 272 tisíc. Počet pokračujících žádostí v týdnu do 13. června vzrostl na 2,247 milionu z 2,225 milionu v předchozím týdnu (revidováno z 2,222 milionu), čekal se pokles na 2,215 milionu.
  • Evercore snižuje doporučení na akcie Amazon.com na "držet" z "kupovat".
  • Citigroup snížila doporučení na akcie Netflix na "neutral" z "kupovat".
  • Telsey zvyšuje doporučení na akcie Office Depot na "outperform" z "market perform" díky plánované fúzi se Staples.
  • BB&T začíná pokrývat akcie L Brands s doporučením "kupovat". Mateřská společnost Victoria's Secret má prý solidní management a dobrou pozici značky.
  • Bank of America Merrill Lynch zvýšila doporučení na akcie Eli Lilly na "kupovat" z "neutral".
  • InterActiveCorp (IAC), která vlastní i seznamovací web Tinder, oddělí divizi The Match Group do samostatné společnosti.
  • Americká technologická společnost Google začala na veřejných silnicích v Kalifornii testovat vlastní malé automobily s plně automatizovaným řízením. Připojí se tak k vozům japonské značky Lexus, které už na silnicích se stejným programovým vybavením pro samočinné řízení jezdí několik let. Vlastní auta Googlu budou jezdit z bezpečnostních důvodů s řidičem, který v případě potíží do řízení zasáhne, sdělila firma.
  • Výsledky Micron ve fiskálním 3Q: Očištěný zisk na akcii 0,54 USD (odhad: 0,57 USD), tržby: 3,85 miliardy USD (odhad: 3,9 miliardy USD).

Ekonomika a investice: Pět velkých témat druhého pololetí 

Ekonomika a investice: Pět velkých témat druhého pololetí

První pololetí 2015 je téměř za námi a S&P 500 se horko těžko snaží uchránit na akcie nepříliš vysokou výkonnost kolem 3 %. Minulost nám toho ale mnoho neprozradí, jen málokdy se totiž opakuje. Proto se před druhou polovinou roku vyplatí oprášit křišťálovou kouli a podívat se, co nás čeká a nemine.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688