JRD hlásí rekordní pololetní výsledky

Pavel Krumpár, 22.6.2015
Developerská společnost JRD, jednička na poli nízkoenergetického a především pasivního bydlení, navázala na úspěch minulého roku a pokračuje v rekordních prodejích. V první polovině letošního roku má prodáno již 80 bytů a její meziroční obrat se téměř zdvojnásobil. Oproti loňským květnovým 174 milionům dosáhly letošní prodeje již na 337 milionů korun. Své projekty JRD vyprodává ještě před kolaudací a plánuje výstavbu dalších nových energeticky úsporných bytů.

„Zhodnocení uplynulého půlroku nám přineslo příznivé výsledky a pokračování v nastaveném tempu očekáváme i v druhém pololetí. V letošním roce tak počítáme s navýšením objemu prodejů oproti roku loňskému, kdy jsme prodali přes 100 bytových jednotek. K této hranici se letos blížíme již v pololetí,“ hodnotí půlroční výsledky Jan Řežáb, majitel JRD.

Pasivní bydlení přitahuje pozornost

Bydlení v pasivních bytech není v České republice ještě tak běžné jako například v sousedním Německu nebo severských státech. JRD však vidí v energeticky úsporném bydlení velké přínosy, které prostřednictvím svých projektů přibližuje široké veřejnosti. Domy stavíme téměř výhradně v pasivním standardu, který přináší výrazné úspory a zdravé bydlení. Majitelé brzy po nastěhování zjistí, že komfort, který naše byty nabízejí, je − na rozdíl od našich cen − výrazně vyšší než u běžných projektů. Zdravý a čistý vzduch do bytu díky řízenému větrání proudí neustále i bez manuálního otevírání oken a moderní systémy v něm udržují optimální teplotu i vlhkost. Oproti běžným novostavbám dokážou naše pasivní domy uspořit až 85 % nákladů na vytápění,“ uvádí Jan Řežáb.

Energeticky aktivní bytový dům a další expanze

 

JRD v nastaveném tempu nepolevuje. Naopak připravuje další projekty. Ještě letos chce zahájit výstavbu třetí etapy Ecocity Malešice a prodeje bytů v komorním projektu Rezidence Trilobit. V plánu má i další, například v Libuši či v Malešicích. Chystá se také vstoupit na mimopražský trh a připravuje výstavbu rodinných domů u Plzně. Jedním z plánovaných projektů je rovněž výstavba prvního energeticky aktivního bytového domu, kterým opět posune hranici úsporného bydlení. „Naším cílem je přinášet na český trh nové a ekologicky přínosné stavby. Každá z nich je navíc zajímavou investiční příležitostí pro partnery, které jako investory přibíráme. JRD své projekty totiž nefinancuje pomocí bankovních úvěrů, ale vlastními zdroji a se spoluinvestory,“ vysvětluje Jan Řežáb. V dlouhodobém horizontu JRD také zvažuje vstup na zahraniční trh, zejména do sousedního Německa a Rakouska. „V těchto zemích je energeticky úsporné bydlení již více zavedené, proto v nich vidíme silný potenciál pro uplatnění. Na českém trhu zatím nemáme srovnatelnou konkurenci, v zahraničí by to mohlo být jiné. Věříme, že naše projekty si díky své kvalitě najdou příznivce i zde,“ dodává Jan Řežáb.

 

 

 


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba