Počasí na víkend: o víkendu se ochladí a bude pršet

TNBiz, 19.6.2015

Zatímco minulý víkend jsme se těšili z tropických teplot a ručička teploměru vystoupala až na 34 °C, o tomto víkendu se musíme připravit na výrazně chladnější počasí. Určitě se neobejdeme bez deštníků. Do šatníků zatím neukládejte ani jarní kabáty a bundy.

V pátek vystoupají teploty maximálně na 14 až 18 stupňů celsia. Na alespoň 20 °C se mohou těšit akorát lidé na jihovýchodní Moravě. Obloha bude zatažená, místy s deštěm, postupně se bude během dne rozšiřovat proměnilivá oblačnost a přeháňky. Noční teploty se budou pohybovat jen mezi 9 a 13 °C.

Ještě chladněji bude v noci z pátku na sobotu, kdy rtuť v teploměru vystoupá jen mezi 6 a 10 °C. Přes den očekávají meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu teploty mezi 14 a 18 °C, ale na většině území bude pršet. Přeháňky budou k večeru ustávat.

V noci na neděli klesnou teploty až k 5 °C, nejvýše pak vystoupají na 9 °C. Přes den bude polojasno, místy zataženo s přeháňkami. Teploty by se měly pohybovat mezi 16 až 20 °C, předpokládá ČHMÚ.

Výrazné oteplení nečekejte ani na začátku prvního letního týdne. Nejvyšší denní teploty by se v pondělí měly pohybovat mezi 18 a 22 °C, v úterý by měly klesnou na 16 až 20 °C. Postupně by se mělo oteplit až v druhé polovině týdne, kdy se na teploměrech objeví až 26 °C. Také přeháňky budou v druhé polovině příštího týdne ustávat.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky