Ekonomický deník (Ekonomický deník)
Investice  |  13.06.2015 07:00:48

Intel podpoří startupy vedené „outsidery“

Globální investiční organizace koncernu Intel Intel Capital oznámila zřízení fondu, jehož prostřednictvím bude investovat do technologických startupů vedených ženami a menšinami. 

Vedle fondu Intel Capital Diversity Fund byly představeny první investice fondu do čtyř firem vedených zajímavými průkopníky ve svých oborech. Fond je s objemem zhruba 125 milionů dolarů největší svého druhu na světě, jeho investice budou pokrývat široké spektrum inovativních odvětví.

„Naším cílem je prostřednictvím fondu smysluplně podporovat takovou pracovní sílu, jež bude svým zastoupením odrážet situaci ve společnosti a tím bude v konečném důsledku přinášet výhody naší společnosti a ekonomice jako celku,“ říká generální ředitel Intelu Brian Krzanich.

Dnešní novinka přichází nedávno po lednovém ohlášení iniciativy Diversity in Technology, jež byla navržena s cílem podpořit rozmanitost ve společnosti Intel a v technologickém odvětví obecně. Intel deklaroval svůj záměr dosáhnout do roku 2020 plnohodnotného zastoupení žen a marginalizovaných menšin mezi svými americkými zaměstnanci.

„Jsme hrdí na to, že jsme se ujali vůdčí role směřující k širšímu zastoupení žen a menšin v technologickém odvětví,“ říká Lisa M. Lambertová, výkonná ředitelka a viceprezidentka fondu Intel Capital, do jejíž působnosti Intel Capital Diversity Fund spadá. „S novým fondem Intel Capital usiluje o investice do nejlepších talentů z nejrůznějšího prostředí za účelem podpoření inovací určených širokému spektru zájemců“.

Podle nedávného průzkumu Babson College má pouhých patnáct procent amerických firem financovaných z venture kapitálu ve svém výkonném týmu ženu a do firem s ženou v čele směřují pouhá tři procenta celkového venture kapitálu.

Navíc podle nedávného průzkumu méně než jedno procento zakladatelů společností v Silicon Valley je afroamerického nebo latinskoamerického původu; téměř sto procent zakladatelů získávajících investice jsou běloši nebo Asiaté.

Intel Capital Diversity Fund by spuštěn investicí do čtyřech společností, které získají přístup k rozvojovým programům, globální síti, technologickým zkušenostem a firemnímu kapitálu.

  • Brit + Co (San Francisco) podporuje kreativitu vzděláváním, inspirací a podporou žen a dívek. Je to mediální a e-commerce platforma, která pořádá online kursy a tutoriály, v nichž se účastníci učí různým dovednostem od kaligrafie až po budování technologických zařízení na platformách Intel Galileo.
  • CareCloud (Miami) je předním poskytovatelem cloudového managementu, elektronických zdravotních dokumentací (EHR) a lékařského fakturačního softwaru. Dále poskytuje služby lékařským koncernům. Intel a CareCloud nedávno vytvořily studii o cloud computingu ve zdravotnictví.
  • Mark One (San Francisco) využívá hardwarového modulu Intel Curie s jehož pomocí vytvořil inteligentní hrníček schopný rozpoznat jakýkoli nápoj, který se do něj nalije. Na základě toho zobrazí nutriční obsah a synchronizuje všechny návyky pitného režimu uživatele s chytrým telefonem.
  • Venafi (Salt Lake City) je imunitní systém pro internet (Immune System for the Internet). Venafi ochraňuje základní prvek veškeré kybernetické bezpečnosti – kryptografické klíče a digitální certifikáty. Neustále vyhodnocuje, které klíče a certifikáty jsou důvěryhodné, chrání ty, které by důvěryhodné být měly, a opravuje nebo blokuje ty, které nejsou. S bezpečnostním řešením pro klíče a certifikáty dokáže Intel nabídnout špičkové zabezpečení a technologii pro datová centra.

-of- , -tz- 


Ekonomický deník přináší zpravodajství, analýzy a komentáře ze světa ekonomiky a technologií.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688