Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Podnikání  |  15.06.2015 08:56:22REKLAMA

Úvěry od KB se přizpůsobují potřebám podnikatelů

Komerční banka si dlouhodobě udržuje vedoucí pozici ve financování podnikatelů a malých a středních firem (SME) v České republice. Na aktuální rostoucí chuť inovovat a rozvíjet podnikání reaguje banka nabídkou produktů a služeb, které si klienti přizpůsobí svým potřebám. Dostupnost financování pro podnikatele a firmy od KB je díky flexibilnímu a rychlému nastavení mnohem snazší a pohodlnější. O detailech aktuální nabídky podnikatelských úvěrů jsme hovořili s Martinem Ehrenbergerem, manažerem segmentového řízení pro malé podniky v Komerční bance.

Můžete nám popsat přístup Komerční banky k firemním klientům?

Naším hlavním cílem je být klientům partnerem, který jim aktivně pomáhá řešit jejich potřeby a zároveň nabízí zajímavé a konkurenceschopné služby.

Financování provozních či investičních potřeb podnikatelů a malých a středních firem je naší trvalou prioritou. Proto nabídku pro zavedené, ale i začínající podnikatele, neustále rozšiřujeme a inovujeme. Samozřejmostí je profesionální poradenství a individuální nastavení úvěru podle situace a požadavků klienta.

Jaké situace máte na mysli?

Dobře víme, že podnikatelé řeší často výkyvy v cash flow a chceme jim v tomto směru vyjít vstříc. V rámci nastavení úvěru je možné zdarma požádat o odklad první splátky úvěru, a to až o šest měsíců, pokud například podnikatel čeká na zaplacení významné zakázky. Nebo pokud se klientovi daří, má možnost splatit část úvěru kdykoli během doby splácení taktéž zdarma a opakovaně, zkracuje si tak dobu splácení. Podnikatel může zdarma předčasně splatit i celý úvěr.

Má banka nějaké specifické podmínky pro zajištění podnikatelských úvěrů?

Vnímáme, že právě zajištění je pro podnikatele často velmi citlivá oblast. Proto máme u většiny úvěrů zajištění pouze blankosměnkou a nevyžadujeme zbytečně další větší zajištění, například nemovitostí. Našim klientům navíc nabízíme úvěry až do výše 700 tisíc korun zcela bez zajištění.

Snažíme se i tímto způsobem měnit obecně zažité povědomí trhu, že získání bankovního úvěru je komplikovaný a zdlouhavý proces.

Jaké další doplňkové služby k úvěrům nabízíte?

Všem fyzickým osobám podnikatelům nabízíme například volitelné pojištění schopnosti splácet jako užitečný doplněk ke sjednávanému Profi úvěru. Pojištění schopnosti splácet je účinným nástrojem pro plnění závazků i v případě neočekávaných životních situací, jako je pracovní neschopnost nebo invalidita.

Ke všemu, co jsem již zmínil, navíc platí jedna obecná zásada – snažíme se o maximální jednoduchost, rychlost a klientský komfort. Naši klienti mají například možnost sjednat si Profi úvěry on-line prostřednictvím internetového bankovnictví MojeBanka. Tím, že nemusí na pobočku, ušetří drahocenný čas a navíc stačí v počítači vyplnit jednoduše a rychle jeden jediný formulář.

Mohou u Komerční banky získat výhodné financování i zástupci svobodných profesí?

Ano, pro členy vybraných profesních komor, například lékařům, lékárníkům, stomatologům, architektům, autorizovaným inženýrům, daňovým poradcům, advokátům, notářům nebo veterinářům, jsme připravili nabídku zvýhodněného financování. Zajímavá je nejen úrokovou sazbou, ale také výší nezajištěného úvěrového limitu, který může činit až jeden milion Kč. Prostředky lze využít na libovolný účel související s podnikáním, ať se jedná o provoz či investice. Úvěr si může sjednat nejen zavedený podnikatel, ale i ten, kdo s podnikáním začíná. Komerční banka přitom od členů komor nevyžaduje doložení historie podnikání a účetní výkazy a poskytnutí úvěru je tak rychlejší a jednodušší. 

Výhody Profi úvěru od Komerční banky

 Až 700 tisíc Kč bez zajištění.

Mimořádné splátky úvěru zdarma.

 Možnost odložení první splátky zdarma.

Až jeden milion Kč pro vybrané profese bez dokládání příjmů.

Doplňkové pojištění schopnosti splácet pro fyzické osoby podnikatele.

 On-line sjednání přes internetové bankovnictví.







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688