DOVOLENÁ 2015 V CHORVATSKU: jak my Češi v Chorvatsku utrácíme?

TNBiz, 5.6.2015

Statisíce Čechů nedá na Chorvatsko dopustit, místní podnikatelé ale z nás ale tak nadšení až tolik nejsou, patříme spíše k těm spořivějším. V průměru Čech na dovolené u Jadranu utratí 1463 korun za den, méně utratí jen domácí, tedy Chorvati.

Na druhou stranu je nutné podotknout, že v Chrovatsku příliš neutrácejí ani Němci či Nizozemci, kteří denně utratí zhruba 200 až 300 korun více. Největší radost chorvatským obchodníkům určitě dělají Britové a Rusové. Turisté z východu v průměru denně zaplatí 2 707 korun, Britové ještě o šest stovek víc.

Výzkumu chorvatského Institutu za turizam se zúčastnilo v průběhu loňského léta 4035 respondentů na 76 místech po celém Chorvatsku.

Podle tohoto průzkumu Češi nejvíce tráví v Chorvatsku čtyři až sedm nocí (50,6 %), čtvrtina (25,8 %) Čechů pak na dovolené u Jadranu stráví osm až deset nocí. Nejvíce času pak Češi dle Institutu za turizam tráví na pláži nebo v kavárnách či barech, což vyplývá i z toho, že největší motivací pro cestu do Chorvatska je pasivní odpočinek a relaxace.

Průměrný Čech, který navštíví Chorvatsko, cestuje s rodinou a je mu mezi 36 až 45 lety, rodinný měsíční příjem je pak mezi 40 až 55 tisíci korunami. Tři čtvrtiny návštěvníků z Česka pak podle průzkumu k Jadranu dorazí autem, což není výjimka, protože do Chorvatska autem jezdí necelých 65 procent návštěvníků.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky