Proti slunci nám nejlépe pomohou žaluzie

REKLAMA       Jana Brožková, 4.6.2015

Globální oteplování způsobuje, že léto přichází dříve a jaro je kratší. Pokud člověk není příznivcem tropů, uvítá i v létě v interiéru tepelnou pohodu, zpravidla v rozmezí 21 - 24 °C. Když se venkovní teplota šplhá nad 30 °C, tak taková teplota se nedá v běžných domech a bytech, dokonce ani v těch dobře izolovaných, udržet bez dodatečných opatření. Pro tepelnou pohodu ve slunečných dnech jsou k dispozici dvě základní opatření - zastínění nebo chlazení.


Pokud můžete, upřednostněte zastínění. Proč? Neboť je to ekonomičtější, ekologičtější, ergonomičtější a zdravější. O tom, že klimatizace je "žroutem" energie, nikoho přesvědčovat netřeba. Každý kdo ji má, ji pocítí v létě i na peněžence. Kromě toho se často projeví její nedostatky i na letních nachlazeních, nevolnostech z tepelných šoků při přechodech z interiéru do exteriéru apod. Závažné problémy s klimatizací mívají kardiaci a revmatici. O něco zdravější je stropní chlazení, ale vstupní náklady a stavební úpravy s ním související jsou velmi vysoké.


Nejjednodušším a často i nejlevnějším řešením je zastínění. Zde je na výběr široký sortiment stínící techniky. Jedním z úspěšných prodejců stínící techniky na českém trhu, je největší slovenský výrobce tohoto sortimentu, firma K-system, s.r.o., který má ve svém výrobním sortimentu interiérové, vertikální a exteriérové žaluzie, slunolamy a sítě proti hmyzu na okna a dveře (ano, i ty stíní). Každá stínící technika má své použití a různou účinnost. Proti slunečnímu záření a udržení tepelné pohody v interiéru jsou nejlepší venkovní žaluzie.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry