EQUABANK (EQUABANK)
Investice  |  02.06.2015 20:07:37

Ojeté auto na úvěr se může prodražit

 Pokud se rozhodnete financovat nákup ojetého vozu pomocí půjčky, získejte si nejdříve co nejvíce informací o podmínkách smlouvy a pečlivě vybírejte, od koho si půjčíte. Některé nabídky jsou na první pohled hodně zajímavé, ale může se stát, že čerstvý majitel ojetiny nakonec zjistí, že „ta výhodná“ se nakonec výrazně prodražila. Nač si dát při koupi staršího auta pozor radí Ondřej Hák, ředitel oddělená úvěrových produktů Equa bank.

Pozor na skryté poplatky

Výhody jsou většinou hodně lákavé. V případě, že si vezmete půjčku v místě prodeje, máte v některých případech možnost dosáhnout na vysokou slevu z ceny auta, v řádu desetitisíců korun. K tomu dostanete ještě jako bonus třeba navigaci, pneumatiky nebo jiné doplňky. Dávejte si pozor, abyste nepřehlédli, že součástí půjčky je poplatek za její poskytnutí, který v některých případech slevu, či bonus na koupi vozu převyšuje. Kromě úrokové sazby je důležité  zjistit si tzv. RPSN, tedy roční procentní sazbu nákladů. Tento údaj vám říká, kolik vás opravdu půjčka ročně stojí. S vedením úvěru totiž mohou být skryté různé poplatky. Tyto poplatky se do RPSN promítají a díky tomu zjistíte, jak výhodná nabídka to skutečně je. Někdy není výjimkou, kdy RPSN významně převyšuje slibovanou úrokovou sazbu.

 

Výhodná půjčka od banky

Pro svůj klid si raději předem zjistěte, jaké další možnosti financování nákupu ojetého automobilu existují. Půjčku na automobil nabízí také banky. Tyto úvěry nabízí řadu výhod, za které byste normálně museli platit. Ale i v tomto případě si pečlivě přečtěte podmínky smlouvy. V bance můžete o půjčku zažádat dříve, než máte auto vybrané. Samozřejmě neplatíte za zřízení nebo vedení půjčky. Navíc máte možnost flexibilních splátek, což znamená, že si můžete upravit výši splátky podle vaší momentální finanční situace. Můžete si je snížit třeba i o polovinu, když víte, že váš rodinný rozpočet je příliš napnutý, nebo zvýšit, pokud víte, že zrovna můžete splácet více.

Další velkou výhodou je i to, že auto je od počátku vaše. V případě financován půjčkou u banky nedáváte velký technický průkaz do zástavy. O půjčku můžete zažádat jednoduše na internetu, telefonicky nebo na pobočce.

Autor: Ondřej Hák, ředitel oddělení úvěrových produktů Equa bank

 

Info o společnosti Equa bank:                     

Equa bank a. s. vstoupila na český trh v červenci 2011 po převzetí Banco Popolare Česká republika, a. s., společností Equa Group Limited.
Equa bank nabízí jednoduché, srozumitelné a transparentní služby osobního i firemního bankovnictví, k nimž patří běžné a spořicí účty s možností vedení zdarma, více měnové platební karty, hypotéky, termínované vklady, spotřebitelské půjčky, pojištění a podnikatelské úvěry. V současné době má Equa bank přibližně 140 000 klientů a provozuje 47 poboček po celé České republice.

www.equabank.cz


Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt   0:40  17. dubna: Tohle potřebujete vědět (nejen) o středečním obchodování na Wall Street Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
St 19:40  Ropa se vrací ke klíčové podpoře X-Trade Brokers (XTB)
St 19:32  Slabý BRL kávě neškodí X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688