Lynx (Lynx)
Akcie ve světě  |  01.06.2015 13:26:40

Humana jedná o převzetí, akcie na historických maximech

Závěr týdne se nesl na vlně negativního sentimentu, když hrubý domácí produkt USA klesl v prvním kvartálu letošního roku o 0,7 %. Ačkoliv byl propad v konečném výsledku menší, než se očekávalo, jedná se o nejhorší výkon americké ekonomiky od roku 2009. Akciové indexy na zveřejněná data reagovaly více než 0,5% propadem, konkrétně DJIA -0,64 %, NASDAQ Composite -0,55 % a S&P 500 -0,63 %.

Ze sektorů nejvíce ztrácel průmysl a spotřební zboží, jež v průměru odepisovaly až 1 %. Naopak se vcelku dobře dařilo defenzivním konglomerátům, které jako jediné z indexu S&P 500 páteční seanci zakončily v kladném pásmu.

EURUSD rostl po negativních datech z US ekonomiky

Eurodolar na negativní data z US ekonomiky reagoval růstem o necelých 0,3 %. Jednalo se tak již o třetí růst v řadě. Měnový pár se tak velmi těsně přiblížil k silné úrovni rezistence na úrovni 1,1000, kterou se ovšem prozatím prolomit nepodařilo. V úvodu nového týdne měnový pár EUR/USD ztrácí více než 0,4 %.

20150601 EURUSD

 

 

Makrodata pro pondělí 1.6.

 

Akcie Humana hvězdou obchodní seance

Akcie Humana (HUM) specializující se na životní pojištění v páteční seanci předvedly obdivuhodný výkon, když vystřelily o více než 20 % výše poté, co nejmenované zdroje oznámili WSJ, že společnost obdržela nabídku na převzetí. To byl nejlepší výkon z indexu S&P 500.

Potenciálními kupci by mohli být společnosti Aetna (AET) a Cigna (CI). Titul překonal psychologickou úroveň 200 USD a uzavíral na 214,65 USD na svých nových historických maximech.

20150601 HUM LYNX

Akcie GameStop po výsledcích pokračují v rally

Akcie GameStop (GME) po zveřejněných výsledcích za 1Q 2015 pokračovaly v předchozí rally, když reportovaná čísla předčila očekávání analytiků. Více k výsledkům v páteční Burzovní rozcvičce. Titul si nakonec připsal 6,09 % a předvedl druhý nejlepší výkon z indexu S&P 500.

20150601 GSO LYNX

Visa a MasterCard vstupují do Číny

Od dnešního dne mohou Visa a MasterCard vypořádávat platby v Číně. Do současnosti čínská vláda podporovala pouze společnost UnionPay. Společnosti tak získávají přístup na trh, který v minulém roce vypořádat $73 bilionu.

Intel dnes oznámí akvizici Altera

Intel by měl dnes oznámit nákup výrobce čipů Altera. Cena by měla být $54 na akcii, což představuje 11% premium k pátečnímu close. Akvizice by společnost Altera ocenila na $16,2 miliardy.

Autorem je Pavel Šafařík. Na finančních trzích se pohybuje již od roku 2004. Jeho zaměřením jsou především akciové trhy v USA, ale také komodity a cizí měny. Je držitelem makléřské licence kategorie III. (správce portfolia) a kategorie D. (deriváty). Kontaktovat jej můžete e-mailem nap.safarik@lynxbroker.cz.

Pavel pro Vás připravuje pravidelné analýzy akciového trhu a makroekonomiky. Zaregistrujte se ke sledování našich analýz a postřehů z trhu. Pro získání nejaktuálnějších krátkých zpráv ze světových burz nás sleduje na Twitter.

The post Humana jedná o převzetí, akcie na historických maximech appeared first on Czech Republic.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688