Ekonomický deník (Ekonomický deník)
Investice  |  01.06.2015 07:00:50

CzechInvest ocenil investory, cenu si odnesl Armin Delong

CzechInvest rozdal ceny za investorské projekty, cenu za celoživotní příspěvek ke vzniku investičního prostředí v Česku dostal profesor Armin Delong

Agentura CzechInvest spolu se Sdružením pro zahraniční investice – AFI udělili ceny třinácti významným investorským projektům, počinům a projektům podnikatelských nemovitostí za rok 2014. Záštitu nad soutěží převzal ministr obchodu a průmyslu ČR Jan Mládek, který také osobně předal cenu zástupcům korejské společnosti Nexen Tire, jejíž investiční projekt vyhodnotila odborná porota jako nejvýznamnější.

Nexen Tire Corporation Czech s.r.o. zvítězil v kategorii Výroba. Jeho investice ve výši 22,8 miliardy korun ve strategické průmyslové zóně Triangle přinese 1 384 nových pracovních míst. V kategorii Výzkum a vývoj získala první místo společnost VALEO AUTOKLIMATIZACE k.s., která vloží 10 milionů korun do rozšíření technologického centra na vývoj automobilových komponent. Kategorii IT a sdílené služby pak ovládla investice MSD IT Global Innovation Center s.r.o. do nového technologického a IT centra.

Rok 2014 byl pro Českou republiku v oblasti investic mimořádně úspěšný. Celkem 147 nových investičních záměrů v hodnotě 87 miliard korun zprostředkovaných CzechInvestem je toho důkazem. Jde též o výsledek proinvestiční politiky naší vlády. Společně s Ministerstvem zahraničních věcí jsme věnovali podpoře ekonomické diplomacie skutečně mimořádnou pozornost. Přišli jsme s řadou projektů a podpůrných opatření, osobně jsem v uplynulém roce absolvoval celou řadu zahraničních cest v čele českých podnikatelských misí a vedl jsem řadu jednání v investorsky zajímavých regionech. Jejich výsledkem je, že Česká republika představuje v současné době pro investory stabilní a přátelské prostředí, které motivuje české i zahraniční podnikatele k neustálému rozvoji jejich byznysu,“ uvádí ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Ocenění Podnikatelská nemovitost roku 2014 bylo uděleno ve dvou kategoriích. Jako Průmyslová zóna roku byla vyhodnocena Strategická průmyslová zóna Triangle. Cenu za Nemovitost roku pro technologická centra a služby si odnesla moderní kancelářská budova Riverview, která vyrostla na Smíchově.

„Portfolio kvalitních podnikatelských nemovitostí připravených k pronajmutí posiluje při vyjednávání s investory naši pozici. V mezinárodní konkurenci jsme úspěšní také proto, že jsme schopní operativně nabídnout vhodnou podnikatelskou nemovitost,“ popisuje Karel Kučera, generální ředitel agentury CzechInvest.

Cena AFI za významný počin v oblasti investic letos putuje Výzkumně vzdělávacímu centru UniCRE. Cenu AFI za dlouholetý přínos investičnímu prostředí ČR získává světově uznávaný fyzik profesor Armin Delong. „Je nám velkou ctí, že můžeme ocenit celoživotní dílo profesora Armina Delonga, který založil obor elektronová mikroskopie v Československu. Svůj první elektronový mikroskop uvedl do výroby již v roce 1949. Jím vyvinuté výrobky jsou ceněny hlavně proto, že jsou kompaktní, snadno přenosné a lehce ovladatelné. Přesto se však výkonem a rozlišovací schopností vyrovnají elektronovým mikroskopům značně větším a složitějším. Na Brno připadá třetina celosvětové produkce elektronových mikroskopů. Pokud jde o druhého oceněného, UniCRE, je to velká a významná investice pro rozvoj inovací v Ústeckém kraji. Nabízí uplatnění vysoce kvalifikovaným odborníkům a podílí se také na vzdělávání mladých výzkumníků. Jedná se o ojedinělý vědecko-výzkumný projekt s významným praktickým přesahem,“ vysvětluje Kamil Blažek, předseda Řídicího výboru AFI.

-tz-, -of-


Ekonomický deník přináší zpravodajství, analýzy a komentáře ze světa ekonomiky a technologií.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

12.10.2022Jedna velká ekonomická éra 1870 až 2010 - DeLong Patria (Patria Finance)
07.01.2016Těchto 10 ponaučení by si investoři měli odnést z roku 2015 Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
05.06.2015Armin Delong: Dobyvatel mikrosvěta Ekonomický deník (Ekonomický deník)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688