T-Mobile vám vypne internet, pokud vyčerpáte datový limit!

TNBiz, 28.5.2015

Změna se týká tarifů "Internet v mobilu na den", "Internet v mobilu na týden" pro předplacenou službu Twist a tarifů "S námi v sítích" a "S námi v síti". Tedy tarifů s nejnižším datovým limitem do 50 MB. Když zákazník předepsaných 50 MB vyčerpá, musí si buď přikoupit další data nebo se smířit s tím, že do konce zúčtovacího období se na internet nepřipojí. Předtím připojení fungovalo, leč přenosová rychlost se snížila tak dramaticky, že bylo, zvlášť u tarifů pro předplacenou kartu, prakticky nepoužitelné.

Změna se dotkla i tarifů s datovým limitem vyšším než 50 MB. U nich se internet automaticky deaktivuje. Uživatel si jej může v telefonu znovu aktivovat. Pak se bude moci nadále připojovat na internet, ale pouze omezenou rychlostí.

Zákazníci se samozřejmě začali ptát, jestli mohou od smlouvy odstoupit. Nemohou. Operátor totiž nepovažuje změnu podmínek za takovou změnu, která by byla změnou k horšímu. Svým zákazníkům změnu ani nenahlašoval. Podle operátora je vše v souladu se smlouvou, kterou s T-Mobilem klienti uzavřeli.

Český telekomunikační úřad radí klientům, kterým operátor připojení na internet skutečně vypne, aby takový postup reklamovali. ČTÚ totiž v současné době prověřuje, zda skutečně k vypínání dochází a zkoumá, jestli takový postup neodporuje smlouvám, které zákazníci s operátorem uzavřeli.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky