Lynx (Lynx)
Akcie ve světě  |  26.05.2015 15:45:40

Twitter má zájem o převzetí Flipboard

V pondělí byly americké i některé evropské burzy (Německo, Francie, Švýcarsko a Velká Británie) z důvodu státního svátku zavřené. Evropské obchodování tak bylo doprovázené nízkou likviditou i aktivitou obchodníků.

Eurodolar stále pod tlakem

Po zveřejněných datech indexu spotřebitelských cen CPI a vystoupení guvernérky Fedu Janet Yellenové se měnový pár EUR/USD i nadále nachází pod silným prodejním tlakem. Ve včerejším obchodování se eurodolar sesunul pod úroveň 1,1000 a pokračuje v pádu až pod 1,0900. Měnový pár se nyní blíží k poměrně silné úrovni supportu na 1,08500 a nejbližších dnech lze proto očekávat slábnutí zvýšeného prodejního tlaku.

pátek ovšem budou v USA i Evropě publikována důležitá makrodata (HDP za 1Q 2015), a tak lze minimálně po zbytek týdne na eurodolaru očekávat zvýšenou volatilitu.

Více guvernér Fed Stanley Fisher včera zmínil, že očekává graduální a pomalou trajektorii navyšování úrokových sazeb. Podle něj ekonomové Fedu predikují, že v následujících 3 až 4 letech se bude základní sazba americké ekonomiky pohybovat mezi 3,25 % a 4 %.

20150526 EURUSD LYNX

 

Makrodata pro úterý 26.5

 

Twitter má zájem o převzetí Flipboard

Twitter má zájem o nákup populární aplikace Flipboard, která slouží ke čtení externího obsahu v unikátním prostředí na mobilních zařízení. Twitter údajně nabízí $1 miliardu v akciích. Poslední kolo financování v roce 2013 ocenilo Flipboard na $800 milionů. Společnost reportovala $50 milionůtržbách v loňském roce a má okolo 50 milionů měsíčně aktivních uživatelů.

Amazonu vzrostou daňové náklady

Amazon (AMZN) přestává využívat evropský daňový úkryt Lucembursko, přes které účtoval své tržby. Od začátku května Amazon počítá s daní ze ziskutržeb plynoucích z evropských zemí jako Velká Británie, Německo, Itálie a další. Stále je mnoho amerických firem, které se schovávají v daňových úkrytech kvůli evropským daním. Patří mezi ně Apple, Google, Microsoft, Starbucks a další.

Charter Communications blízko dohodě s Time Warner Cable

Charter Communications (CHTR) se podle Bloomberg blíží dohodě o převzetí Time Warner Cable (TWC). Cena by měla být $55,1 miliardy neboli $195 na akcii, což vytváří 14% premium oproti včerejší zavírací ceně akcií TWC.

Akcie Time Warner Cable se po zprávách o převzetí pohybují na historických maximech. Věnovala se jim včerejší Burzovní rozcvička.

Akcie Unipetrol hvězdou pražské obchodní seance

pražské burzy byl zvýšený zájem patrný pouze u akcií O2, kterých se zobchodovalo za 319 mil. . Akcie O2 se tak v pondělní seanci postaraly o bezmála 70 % všech objemů na pražské burze.

Slušný výkon se opět podařilo předvést akciím Unipetrolu, které přidaly až 2,43 %. Po zveřejněných hospodářských výsledcích za 1Q 2015, které společnost publikovala minulý měsíc, na trh přicházejí další kupci a titul se díky tomu vyšplhal na nejvyšší úrovně od počátku roku 2014.

 

Autorem je Pavel Šafařík. Na finančních trzích se pohybuje již od roku 2004. Jeho zaměřením jsou především akciové trhy v USA, ale také komodity a cizí měny. Je držitelem makléřské licence kategorie III. (správce portfolia) a kategorie D. (deriváty). Kontaktovat jej můžete e-mailem na p.safarik@lynxbroker.cz.

Pavel pro Vás připravuje pravidelné analýzy akciového trhu a makroekonomiky. Zaregistrujte se ke sledování našich analýz a postřehů z trhu. Pro získání nejaktuálnějších krátkých zpráv ze světových burz nás sleduje na Twitter.

The post Twitter má zájem o převzetí Flipboard appeared first on Czech Republic.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688