Lynx (Lynx)
Akcie ve světě  |  20.05.2015 11:08:13

Akcie Yahoo se propadly pod regulatorním tlakem


Úterní seance na amerických akciových trzích se nesla v poklidném duchu. Akciové indexy mírně rostly, když investory povzbudila pozitivní US makrodata. Počet stavebních povolení v dubnu vzrostl na 1,143 milionu z březnových 1,042 milionu. To bylo výše, než očekával konsensus analytiků na 1,060 milionu. Nad očekáváním skončil rovněž počet zahájených staveb rezidenčních nemovitostí, který v dubnu vzrostl na 1,135 milionu z březnových 0,944 milionu.

V průběhu obchodní seance akciové indexy zaznamenávaly mírné zisky, ovšem v závěru převážili prodejci. Index DJIA i přesto zakončil v kladném pásmu výše o 0,07 % na nových maximech.

Eurodolar pokračoval v ostré korekci, když kromě pozitivních US makrodat euru přitížila i horší než očekávaná čísla indexu ekonomického sentimentu ZEW v Německu. Ta v květnu skončila hluboko pod očekáváním, což k výprodejům na euru přilévalo olej do ohně. Aktuálně eurodolar pokračuje v pádu a přibližuje se ke klíčové úrovni 1,1000, kde se nachází poměrně silný support. Kolem těchto úrovní lze tedy očekávat jistou podporu kupců.

20150520 EURUSD LYNX

 

Makrodata pro středu 20.5

Earnings pro spředu 20.5

Earnings 20.5.2015

 

Dividendy pro středu 20.5

Dividendy 20.5.2015

Akcie Yahoo pod prodejním tlakem

Akcie Yahoo včera odepsaly 7,6 % poté, co americký finanční úřad IRS oznámil možnost zavedení regulace spin-offů, která by ohrozila oddělení balíku akcií Alibaba od Yahoo. Podle současných pravidel by Yahoo mohla balík 384 milionů akcií oddělit bez daně. Na druhou stranu akcie Alibaba vzrostly o 1,3 %, jelikož tato zpráva dává možnost, že v oběhu nebude více jejich akcií.

Akcie Yahoo uzavíraly na 40,98 USD, nejníže od října loňského roku.

20150520 YHOO LYNX

Akcie McDonald´s míří vzhůru s podporou velkých investorů

Akcie McDonald´s (MCD) v úterním obchodování předvedly skvělý výkon, když se vyšplhaly až o 2,71 % výše a prolomily psychologickou úroveň na 100 USD.

Zvýšené poptávce po akciích řetězce rychlého občerstvení pomohly zprávy, že aktivističtí investoři prostřednictvím fondů jako Highfields Capital Management, Glenview Capital management, Covex Management či Jana Pertners navyšují své podíly ve společnosti. Vyplývá to z pravidelného zveřejňování čtvrtletních reportů majetkových podílů.

Titul zaznamenal 3. nejlepší výkon z indexu S&P 500 a uzavíral na 100,68 USD na nejvyšších úrovních od července minulého roku.

20150520 MCD LYNX

Akcie Wal-Mart zklamaly svými earnings

Po zveřejnění výsledků za první kvartál 2015 se nedařilo akciím Wal-Mart Stores (WMT). Ty se sesunuly až o 4,37 % níže na sedmiměsíční minima ve výši 76,43 USD.

Čistý zisk dosáhnul 1,03 USD na akcii, což bylo pod očekáváním konsensu analytiků ve výši 1,04 USD. Ve srovnání s 1Q2014 je zisk o 8 centů nižší. K horším výsledkům přispěl silnější dolar, který snížil profit ze zahraničí.

20150520 WMT LYNX

 

Autorem je Pavel Šafařík. Na finančních trzích se pohybuje již od roku 2004. Jeho zaměřením jsou především akciové trhy v USA, ale také komodity a cizí měny. Je držitelem makléřské licence kategorie III. (správce portfolia) a kategorie D. (deriváty). Kontaktovat jej můžete e-mailem na p.safarik@lynxbroker.cz.

Pavel pro Vás připravuje pravidelné analýzy akciového trhu a makroekonomiky. Zaregistrujte se ke sledování našich analýz a postřehů z trhu. Pro získání nejaktuálnějších krátkých zpráv ze světových burz nás sleduje na Twitter.

The post Akcie Yahoo se propadly pod regulatorním tlakem appeared first on Czech Republic.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688