Lynx (Lynx)
Akcie ve světě  |  19.05.2015 13:02:07

Akcie Intel těží ze zvýšených doporučení, Apple z tweetu Carla Icahna

Akciové trhy v pondělním obchodování navázaly na optimisticky laděný závěr z minulého týdne a index S&P 500 se posunul na nová maxima ve výši 2129,2 bodů. Hlavní benchmark tak roste již čtvrtým dnem v řadě, tažen především sektory zdravotní péče a smíšených konglomerátů. Brzdou je naopak i nadále sektor základních materiálů, který zatěžuje přetrvávající pád cen akcií těžařů, když ceny energetických komodit vlivem klesající poptávky pokračují ve svém dlouhodobém sestupu.

Ropa WTI se vrátila zpět k úrovni 60 USD za barel a pohybuje se poblíž klíčového supportu na 59,5 USD. V případě jeho proražení lze v horizontu několika dní očekávat další sestupy.

20150519 ropa LYNX

 

Ani další energetické komodity na tom nejsou lépe. Přetrvávající pokles tíží rovněž ceny energetického uhlí. Ty se v oblasti Central Appalachian aktuálně pohybují kolem 46,5 USD za tunu, což jsou nejnižší úrovně od roku 2009.

Eurodolar se odrazil od hlavní rezistence

I přes slabší publikovaná US data z trhu bydlení se v pondělní seanci euru nepodařily udržet zisky z minulého týdne a dolar tak částečně korigoval ztráty z uplynulých týdnů. Na trhu převážily technické faktory, když se eurodolar přiblížil k silné úrovni rezistence na 1,1500, kde získal silnou podporu prodejců.

Aktuálně euro proti dolaru pokračuje v pádu o více než 0,7 % pod 1,1250. Spekulanti budou vyčkávat na 11:00, kdy bude v Německu zveřejněn index ekonomického sentimentu ZEW. Tato čísla budou pro vývoj na eurodolaru v dnešním obchodování patrně klíčová.

20150519 EURUSD LYNX

 

Makrodata na úterý 19.5

Akcie Intel těžily ze zvýšených doporučení

Nejlepší výkon z indexu DJIA v pondělním obchodování předvedly akcie Intel Corporation (INTC). Ty uzavíraly o 1,27 % výše na 33,41 USD, když titul obdržel hned tři zvýšená investiční doporučení. Nejvyšší cílovou cenu nasadili analytici z RBC Capital Markets, kteří zvýšili své investiční doporučení pro akcie Intel na „outperform“ z předchozího „sector perform“ a cílovou cenou 40 USD z předchozích 38 USD. To vzhledem k včerejšímu close představuje bezmála 20% potenciál růstu.

20150519 INTC LYNX

 

Carl Icahn opět pomohl tweetem k růstu akcií Apple

Aktivistický investor Carl Icahn odeslal další dopis CEO Apple Timu Cookovi. Oznámil to prostřednictvím Twitter. Icahn požaduje navýšení programu zpětného odkupu akcií a stanovuje cílovou cenu na akcie na $240.

Tento tweet vedl k růstu cen akcií o 1,1 %, což odpovídá navýšení tržní kapitalizace o $8,35 miliardy.

Icahn Apple tweet

 

Autorem je Pavel Šafařík. Na finančních trzích se pohybuje již od roku 2004. Jeho zaměřením jsou především akciové trhy v USA, ale také komodity a cizí měny. Je držitelem makléřské licence kategorie III. (správce portfolia) a kategorie D. (deriváty). Kontaktovat jej můžete e-mailem na p.safarik@lynxbroker.cz.

Pavel pro Vás připravuje pravidelné analýzy akciového trhu a makroekonomiky. Zaregistrujte se ke sledování našich analýz a postřehů z trhu. Pro získání nejaktuálnějších krátkých zpráv ze světových burz nás sleduje na Twitter.

The post Akcie Intel těží ze zvýšených doporučení, Apple z tweetu Carla Icahna appeared first on Czech Republic.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688