Lynx (Lynx)
Akcie ve světě  |  18.05.2015 10:07:06

Akcie Netflix a Yum! Brands na maximech, příležitost na Wal-Mart

Na akciových trzích panuje optimistická nálada, která se v pátečním obchodování nesla v poklidném duchu. Americké akciové indexy prošly páteční seancí bez jakéhokoliv významnějšího pohybu, i přestože byla publikována některá horší makrodata. Index spotřebitelského sentimentu podle Michiganské Univerzity v květnu klesnul na 88,6 bodů z dubnových 95,9 bodů. To nestačilo na očekávání konsensu ve výši 95,8 bodů a index se tak propadnul na nejnižší hodnoty od října minulého roku.

Reakce investorů však byla nepatrná a index S&P 500 tak uzavíral na kladné nule, silnější o 0,08 %. Americké akcie tak opět zavíraly na rekordech. Po čtvrtečním novém historickém maximu posunul index S&P 500 historickou laťku opět o kousek výš na 2 123 bodů. Od března je to již osmý rekord a za 52 týdnů se jedná o již 32 nových maxim. Lépe je na tom pouze Nasdaq, který v posledních 52 týdnech vytvořil 101 nových maxim. Trhu chybí 1,3 % k dosažení další psychologické hranice 2150.

Akciové indexy si tak v uplynulém týdnu udržely kladnou bilanci a i nadále se drží svého dlouhodobého vývoje. Říkanka „sell in may and go away“ se tak prozatím nenaplňuje.

20150518 SP500 LYNX

 

Eurodolar u klíčové rezistence

Vývoj na eurodolaru byl o poznání zajímavější. V úvodu americké seance na měnovém páru přetrvával prodejní tlak. Ten byl ovšem po zveřejnění negativních US makrodat rychle přerušen a na euru se objevila silná skupina kupců, která kurz vyhnala nad úroveň 1,1450 – nejvýše od února letošního roku. Měnový pár však nyní stojí před velmi silnou úrovní rezistence na 1,1500 a další rychlé zisky pro euro proto v nejbližších dnech budou omezené.

20150518 EURUSD LYNX

 

Makrodata na pondělí 18.5

Akcie Netflix na nových historických maximech

I přes stagnaci na amerických akciových indexech se v pátečním obchodování velice dařilo akciím Netflix (NFLX). Ty uzavíraly o 4,50 % výše na 613,25 USD, což jsou nová historická maxima.

Akcie Netflix posunulo výše nové investiční doporučení od Bank of America, která zvýšila svůj náhled na „buy“ z původního „underperform“. Cílovou cenu pro akcie Netflix analytici Bank of America stanovili na 722 USD, což vzhledem k pátečnímu close představuje bezmála 18% potenciál růstu.

20150518 NFLX LYNX

 

Nové investiční doporučení pro akcie Yum! Brands

Nové investiční doporučení padlo také pro akcie Yum! Brands (YUM), pod níž spadají řetězce rychlých občerstvení jako KFC či Pizza Hut. JP Morgan zvýšila své doporučení na „overweight“ z původního „neutral“ a cílovou cenu navýšila až na 108 USD z předchozích 83 USD. Akcie uzavíraly o 4,38 % výše na 93,96 USD na svých historických maximech.

20150518 YUM LYNX

 

Překvapí akcie Wal-Mart svými zisky?

Zítra před otevřením trhů své hospodářské výsledky představí společnost Wal-Mart Stores (WMT). Analytici počítají se ziskem na akcii ve výši 1,04 USD a s tržbami ve výši 116,3 mld. USD (36,01 USD na akcii). Titul se od začátku roku nachází pod zjevným prodejním tlakem a očekávání tedy evidentně nejsou nastavena příliš vysoko. I mírně lepší než očekávané výsledky by proto mohly akcii vynést výrazně výše a potenciálně je zde prostor pro zajímavé zisky.

Autorem je Pavel Šafařík. Na finančních trzích se pohybuje již od roku 2004. Jeho zaměřením jsou především akciové trhy v USA, ale také komodity a cizí měny. Je držitelem makléřské licence kategorie III. (správce portfolia) a kategorie D. (deriváty). Kontaktovat jej můžete e-mailem na p.safarik@lynxbroker.cz.

Pavel pro Vás připravuje pravidelné analýzy akciového trhu a makroekonomiky. Zaregistrujte se ke sledování našich analýz a postřehů z trhu. Pro získání nejaktuálnějších krátkých zpráv ze světových burz nás sleduje na Twitter.

The post Akcie Netflix a Yum! Brands na maximech, příležitost na Wal-Mart appeared first on Czech Republic.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688