Investice  |  14.05.2015 15:02:41REKLAMA

finGOOD - Svět bez bank?

Nechejte si banku pro platební transakce a peníze zhodnoťte stejně, jako to dělá ona.

Společnost Fingood (https://fingood.cz), jakožto zprostředkovatele P2P aukcí pro bonitní klienty, jsme vám představili již v předchozím (prvním) článku naší série o společnosti Fingood a P2P půjčkách – viz „Fingood – Výhodná investice. Konečně seriózní firma.“

 

V čem je Fingood jiný než společnosti působící v oblasti P2P půjček, co je jeho hlavním přínosem při výběru investic a jak s Fingood investovat? To vše a ještě něco navíc se dočtete dále.

 

Co je tedy hlavním přínosem portálu společnosti Fingood pro výběr investice a tedy i rizika, které chce investor podstoupit?

 

Společnost Fingood se zaměřila na velmi přísné schvalování vstupu do aukcí. Zatímco doposud bylo na českých portálech zvykem schvalovat i žádosti, kde si informace uvedené dlužníkem vzájemně odporují, nebo je z nich patrné, že dlužník nedokáže splácet, u Fingood odpadá cca 35 % žádostí hned v počátku. Nejsou vpuštěny vůbec do aukce. Polovina z nich je pak dlužníkům vrácena k opravě a upřesnění zadaných informací. Vzhledem k tomu, že portál společnosti Fingood nenabízí ty nejrizikovější úvěry, mohou investoři pracovat s riziky stejně jako banky. A také mohou akceptovat stejné výnosy. I dlužník pak šetří na nákladech banky.

 

Během prvních týdnů provozu portálu se potvrdilo, že mezi dlužníky jsou i bonitní klienti. Doktoři, ředitelé nebo lidé, kteří z nějakého důvodu nejsou pro banku zajímaví – podnikatelé s optimalizovanými příjmy nebo řidiči s dietami. Proto společnost Fingood nabízí 3 typy půjček (s doložením příjmu, s doložením informací z registrů - bankovních BRKI a nebankovních NRKI, se zástavou nemovitosti - od 400 tis. povinně), ze kterých pak mohou investoři v rámci aukce vybírat. Kromě základních dokumentů mohou investoři požadovat ke konkrétní půjčce i další prověření či spoustu dalších ověřujících dokladů, a nebo zvolit zajištění úvěru od dlužníka. Například zvolí-li dlužník typ půjčky s doložením příjmu, protože má záznam v registru za pozdní platbu paušálu, může investor i v tomto případě požadovat doložení registru pro ověření pravdivosti.

 

Jak s Fingood investovat.

 

První síto výběru potenciálních investic za investora udělá společnost Fingood už tím, že požadované půjčky a jejich žadatele prověří a nevpustí nejrizikovější úvěry vůbec do aukce. Na portálu je samozřejmě možné investovat do několika půjček nebo se účastnit pouze části úvěru na větší půjčce a tím si rozložit riziko z nesplácení půjček. 

 

Na portálu Fingood je možné nastavením hlídacích filtrů zohlednit vaše konkrétní parametry výběru, o jakou konkrétní investici máte zájem. Je tak možné zohlednit, jaké požadujete minimální zhodnocení investice, jaké minimální zajištění je pro vaši investici akceptovatelné, jakou maximální dobu splatnosti požadujete, jakou maximální částku jste ochoten investovat a vaše příp. další kritéria.

 

Nejste-li zkušeným investorem, nechte si poradit, jak pracovat s riziky - investice do P2P půjček není ruleta, ale s patřičnými zkušenostmi a znalostmi příslušné legislativy a risk managementu výnosný business. Pokud vás zajímají finančním tipy a triky z trhu P2P půjček, odkrývání polopravd, které lidé slýchají od finančních poradců, můžete se přihlásit k odběru newsletteru pro investory (příspěvky v Blogu) https://fingood.cz/registrace/?typ=investice&login=off.

 Portál společnosti Fingood nenabízí nesmyslné výnosy. Každý zkušený investor ví, že výnosy 40 % p.a.  se dosahují buďto v podnikání, nebo se štěstím v hazardu. V investování je potřeba počítat i se ztrátovými pozicemi. Investujete-li do pěti úvěrů s výnosem 40 % p.a., musíte být smířen s tím, že v průměru každý pátý bude nesplacen a čistý výnos se snižuje někde k reálným 20 % dle délky úvěrů a objemu reinvestic. Je známo, že maximální dlouhodobé ověřené výnosy jsou 16-25 % p.a. Pokud vám někde slibují více, buďte na pozoru. Nejspíš do výnosu nepočítají nesplácené úvěry. 








Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688