chytryhonza.cz (chytryhonza.cz)
Finanční rady  |  29.04.2015 15:16:49

Je čas opustit svou banku

Mít dnes bankovní účet je nezbytnost, ale vybrat si ten nejvýhodnější je umění. Velké banky spoléhají na to, že lidé jsou líní… na poplatky si maximálně zanadávají, ale nechají vše při starém. Vyzkoušejte si, co to udělá, když své bance oznámíte, že chcete přejít k jedné z nových bank.

Možná patříte mezi ty klienty, kteří jsou věrní své tradiční bance řadu let. Odměnou za věrnost obvykle bývá to, že platíte za běžný účet měsíčně nemalou částku. Ono se řekne 100 korun měsíčně, ale za rok to je 1 200 korun, což už je znát.

Zajímavé je, že ti stejní lidé, kteří si spoří na stavebním spoření, aby získali 2 000 korun ročně jako příspěvek od státu, jsou pak schopni dát skoro stejnou sumu za poplatky bance, přitom nemusí. Dnes téměř u každé banky seženete konto, jehož vedení je bezplatné. Avšak mnohdy pro to musíte splnit i více podmínek.

Ještě nedávno tradiční banky tvrdily, že se nebojí konkurence nových nízkonákladových bank ani velkého odlivu svých klientů. Časy se však mění a k novým bankám přešlo již 1,8 milionu klientů.

Zahrajte si se svou bankou hru

Vyzkoušejte si, co to udělá, když své bance oznámíte, že chcete přejít k jedné z nových bank. S největší pravděpodobností vás banka začne přemlouvat, abyste neodcházeli, a nabídne vám běžný účet zdarma, nebo za výrazně výhodnějších podmínek.

Zkuste se poohlédnout i jinde. Klienti nakonec k novým bankám nepřechází jen kvůli výhodnějším produktům a lepším službám. Stále častěji oceňují lepší chování k nim, konkrétně že s nimi nová banka jedná férově a mluví s nimi na rovinu. Všichni jsme nakonec lidi a požadujeme lidský přístup i od takové instituce, jako je banka.

Průzkumy ukazují, že potenciál pro další přesuny klientů z tradičních bank do těch nových je obrovský. Když se Čechů zeptáte, kde by si dnes otevřeli běžný účet, více než polovina z nich by šla do některé z nových bank. Oproti tomu některou ze tří největších bank by si dnes znovu vybrala jen zhruba čtvrtina lidí.

Reálné zkušenosti klientů

Dovednosti účtu se neměří jen výší poplatků. Přemýšlíte i vy, že si založíte výhodnější běžný účet, ale nevíte, kterou banku a který účet si vybrat? Velmi přínosné jsou i reálné zkušenosti klientů. A jen na ChytryHonza.cz si kromě srovnání účtů můžete přečíst 936 recenzí skutečných uživatelů.

Srovnejte si svůj účet s konkurencí a vyberte si ten nejlepší z 37 nabídek od 15 bank . Změnit banku je pak velmi jednoduché. Můžete vše nechat na nové bance – stačí jen využít tzv. kodex mobility. Celý proces změny banky s využitím kodexu mobility je zdarma a trvá zhruba 15 dní. Musíte ovšem alespoň jednou na pobočku nové banky.

Více informací o společnosti Chytrý Honza

Portál Chytrý Honza nabízí rychlé a objektivní srovnání finančních produktů a služeb mnoha desítek finančních institucí působících v České republice. Široký výběr, možnost přizpůsobit si produkt na míru, čas na rozmyšlení při rozhodování a zároveň jeho úspora dělají z Chytrého Honzy skutečně platného partnera při řešení osobních financí. Chytrý Honza zájemcům srovná všechny dostupné produkty online, aby si mohli vybrat ten nejvhodnější – od hypotéky, přes pojištění a tarify mobilních operátorů až po dodavatele energií. Od svého vzniku v roce 2009 již Chytrý Honza získal přes 250 000 spokojených zákazníků. Ti si aktuálně mohou vybírat z celkem 18 produktů ve více než 1900 variantách. Akvizicí sítě finančních poradců Bonnet.cz v roce 2014 Chytrý Honza získal více než 1 400 specialistů ve všech regionech ČR. Zakladateli portálu jsou Jiří Paták a Jakub Havrlant.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

St   0:00  Od roku 2025 nepůjde požádat o přídavek na dítě Petr Holub (MojeNebankovka)
Út   9:25  Válka o prodlužování věku odchodu do důchodu Tomáš Kadeřábek (Swiss Life Select)
Út   9:10  Dva miliony na důchod Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)
Út   8:00  Nemovitost má svou cenu. Jak na korektní pronájem Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688