Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Investice  |  20.04.2015 17:16:02

Jaká je vize bankovnictví? Aneb o tom, co čeká bankovnictví, jak se již dnes mění, ale především jaká bude jeho budoucnost, se bude diskutovat na Fóru Zlaté koruny.


 

Rozvoj a diverzifikace bankovních služeb a aktivit s tím spojených je kontinuální proces, který v posledních letech zesílil. Bankovnictví se mění. Na jeho budoucnost a vize se zaměří Fórum Zlaté koruny, které se uskuteční v úterý 21. dubna v Top Hotelu Praha.

 

Rozšíření služeb mobilních telefonů se přeneslo do oblasti kontroly a správy financí běžného uživatele. Banky tento trend zachytily a nabízejí dostupnost svých služeb pomocí chytrých telefonů. Škála možností je široká a netýká se jen zavedení mobilních plateb. Také finanční služby čekají rozsáhlé změny, které díky moderním technologiím posouvají vývoj o značný krok dál. Trendem ve světě jsou firmy, které přebírají služby a produkty, které byly doposud doménou pouze bank. Budou oporou nebo hrozbou pro finanční systém. Jaké možnosti a výhody, ale také jaká úskalí a rizika tento proces přináší, jakou roli sehraje regulace a dohled nad finančním sektorem? To vše bude tématem pro diskusi za účasti předních odborníků.

Na Fóru vystoupí Miroslav Singer, guvernér ČNB na téma Vliv technologií na změny v bankovním sektoru a jejich regulaci. Martin Pros , náměstek ministra financí se bude zabývat Efektivní regulací - zvyšováním konkurence v českém bankovním sektoru a finančními nástroji - soukromé finanční prostředky jako páka veřejných prostředků. Na téma  Regulace - brzda, nebo plyn morálního hazardu bude diskutovat Eva Zamrazilová, hlavní ekonomka České bankovní asociace. Banky jako regulované síťové odvětví je příspěvkem Michala Mejstříka, ekonoma, profesora IES FSV UK. Řečnickým příspěvkem Jana Mühlfeita, viceprezidenta ČMA, bude Globalizace, technologie a banky. Na Fóru vystoupí další významní ekonomové, zástupci akademické sféry a podnikatelé.      


Zlatá koruna sází na mladé, na generaci Y. Na Fóru vystoupí vítězný tým soutěže studentů Fakulty financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze. Studenti budou diskutovat o svých představách banky, jakou by ji chtěli mít v roce 2025.

 

Co ukázal exkluzivní výzkum Zlaté koruny?

Zlatá koruna připravuje exkluzivně pro svá fóra výzkum veřejného mínění, který realizuje agentura Ipsos.     

„O mobilním bankovnictví již lidé mají přehled. Přibližně čtyři pětiny vědí o co jde, téměř třetina lidí pak mobilní bankovnictví alespoň občas přímo využívá. Asi třetina lidí sleduje komunikaci své banky na sociálních sítích, ale jen necelá pětina klientů přes sociální sítě se svou bankou komunikuje. Komunikaci svých bank nejvíce sledují klienti Air Bank a Equa bank. Přibližně pětina lidí má zájem o využívání finančních produktů nebankovních firem (např. Apple nebo Google), jde převážně o mladší generaci,“ říká k výsledkům výzkumu Pavel Doležal, ředitel Zlaté koruny.


„Dlouhodobě nám z výzkumů vychází velmi vysoká spokojenost klientů s hlavní bankou, o to těžší je dnes upoutat jejich pozornost. Až čas ukáže, zda např. mobilní bankovnictví, aktivity bank na sociálních sítích, čistě internetové banky (bez poboček), nějak výrazně ovlivní strukturu klientů bankovního trhu,“      komentuje výsledky Tomáš Macků , ředitel výzkumu a komunikace agentury Ipsos, která tento výzkum pro Forum Zlaté koruny exkluzivně realizovala.  

 

 Fórum Zlaté koruny s názvem Vize bankovnictví začíná v 9,30 hodin v TOP HOTELu Praha, Blažimská 4, Praha 4. Přihlásit se k účasti je možné na stránkách www.zlatakoruna.info .       
 

Od roku 2007 se pravidelně konají Fóra Zlaté koruny, která reagují na aktuální otázky a problémy z oblasti ekonomiky a financí. Tato diskusní setkání za účasti politiků a špičkových odborníků si vybudovala vysoké renomé a široký mediální ohlas. Dnes patří Fóra Zlaté koruny k nejvýznamnějším a nejprestižnějším akcím tohoto druhu v České republice.

Originál prezentace Zlaté koruny

Originál dokumentu

Mgr. Denisa Všetíčková

Project Manager

Zlatá koruna

 

 


 



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688