Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Osobní finance  |  07.04.2015 17:03:46

Rebranding pokračuje: z ING Investment Management je NN Investment Partners

 

Dnešním dnem se ING Investment Management mění na NN Investment Partners. Je poslední z části skupiny ING zabývající se pojištěním a správou aktiv, která přechází pod nový název. NN Investment Partners C.R., a.s. působí na českém a slovenském trhu již od roku 1997. Společnost na českém trhu nabízí 43 zahraničních podílových fondů, z toho 19 v české koruně. Objem spravovaného majetku v hodnotě přibližně 115 miliard korun řadí společnost mezi pět největších českých správců aktiv. Od svého založení v roce 1997 jsou fondy výborně hodnoceny – získaly už 8 ocenění Zlatá koruna, to poslední z roku 2014.

„Veřejnost nás jako správce aktiv vnímá spíše skrze podílové fondy, které také přejmenujeme na NN Fondy. I nadále budeme pokračovat v plnění naší základní mise, a to nabízet investorům zajímavé investiční příležitosti. To, že jdeme správným směrem, dokládá řada ocenění, která od klientů i odborníků pravidelně dostáváme. Do budoucna plánujeme mírně rozšiřovat nabídku fondů, které v České republice nabízíme.“ vysvětluje Jan D. Kabelka, generální ředitel a předseda představenstva NN Investment Partners C.R., a.s.

 

Expert na české akcie i globální strategie

NN Investment Partners v ČR vyniká především svojí expertízou v oblasti českých a středoevropských akciových trhů. ING International Czech Equity (ING Český akciový fond) je jedním z největších a nejúspěšnějších ve své kategorii na českém trhu – průměrný roční výnos od jeho založení v říjnu roku 1997 činí 6,6 % a objem majetku přesahuje 7 mld. korun.

„V NN Investment Partners C.R., a.s. se o domácí investiční strategie starají místní experti. Na jejich dlouhodobé výkonnosti je poznat, že portfolio manažeři působí přímo v centru dění, díky čemuž mají detailní přehled o českém a středoevropském trhu,“ dodává Petr Podolka, ředitel investičního oddělení společnosti.

NN Investment Partners ale není pouze lokální investiční expert, čerpá také z globálního knowhow mateřské společnosti v Holandsku.

 

NN Investment Partners, dříve ING Investment Management

NN Investment Partners C.R., a.s. je předním správcem finančních aktiv na českém trhu, kde působí již od roku 1997. Své služby poskytuje jak institucionálním klientům, tak prostřednictvím podílových fondů soukromým investorům. Mateřská společnost, NN Investment Partners, má sídlo v nizozemském Haagu. Ve společnosti pracuje více než 1100 expertů, spravuje majetek ve výši cca 186 mld. Euro a je aktivní v 16 zemích po celé Evropě, na Středním východě, v Asii a Americe.

 

NN Group

NN Group NN působí v 18 zemích, kde poskytuje služby 15 milionům klientů, o které pečuje 12 000 zaměstnanců. NN navazuje na 170letou tradici v oboru finančních služeb a její název je odkazem na pojišťovnu NationaleNederlanden, pod jejíž vlajkou NN v minulosti působila i v České republice. NN Group se zaměřuje především na životní pojištění, důchodové spoření a investiční management, v některých zemích ale poskytuje i bankovní a další pojišťovací služby.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688