BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  03.04.2015 11:42:14

Co dnes čekat od NFP? Analýza EUR/USD, AUD/CAD

Hlavní událostí dnešního dne budou datatrhu práce USA. Analytici podle průzkumu agentury Reuters očekávají, že USA v březnu vytvořily 245 000 nových pracovních míst mimo zemědělský sektor. Míra nezaměstnanosti by se měla udržet na hodnotě 5,5 procenta a středem zájmu investorů bude i tempo růstu průměrných hodinových výdělků. 

Předskokanem těchto důležitých událostí byla středeční data ADP, tedy počet nově vytvořených pracovních míst ze soukromého sektoru v březnu, která zklamala. Trhy jsou proto nyní v očekáváních opatrnější, a to i vzhledem k dnešní nižší likviditě trhu. V USA je státní svátek a otevřeno má jenom dluhopisový a trh futures. Dalším varovným signálem je, že březnová data NFP (vyhlášena na začátku dubna) poslední 3 roky v řadě zklamala.

Včera se objevily zprávy, že Řecko vzkazuje věřitelům, že mu 9. dubna (příští týden) dojdou peníze, což je den, kdy má splatit část dluhu MMF. Nicméně země tyto informace posléze dementovala. Příští týden jede premiér Tsipras do Ruska, kde bude vyjednávat levnější plyn pro Helénskou republiku, budou se probírat sankce a možná i téma potenciální půjčky. Nicméně EUR/USD na informace z Řecka nereagovalo, což potvrzuje, že je momentálně v režii USD a dnešních dat NFP. Včerejší posílení EUR/USD rovněž dokazuje, že mnozí na tomto měnovém páru před svátky raději uzavřeli své krátké pozice.

Americký akciový trh uzavřel včera v mírných ziscích. Index S&P 500 získal 0,35 procenta, Dow Jones posílil o 0,37 procenta a technologický Nasdaq získal 0,14 procenta. Z historicko-statistického pohledu je období Velikonoc pro ceny amerických akcií obecně negativní. Hlavní akciové indexy v průměru oslabí o 0,25 procenta. Pro další vývoj amerického akciového trhu bude kromě dnešních dat NFP klíčová i přicházející výsledková sezóna, kterou příští týden startuje tradičně společnost Alcoa.

Jednání mezi Íránem a představiteli Spojených národů se ubírají správným směrem. Podle posledních veřejných informací byla včera dosažena rámcová dohoda o jaderném programu Teheránu. Detaily budou dojednány do 30. června. Dohoda uvolní sankce, jimž nyní Írán podléhá a umožní mu opět exportovat ropu, tedy zvýšit nabídku této komodity na trhu, což bude pro cenu ropy negativní.

Včerejší zápis z posledního jednání ECB potvrdil, že představitelé ECB jsou odhodlaní pokračovat v programu kvantitativního uvolňování, i když makroekonomická data naznačují oživení hospodářství.
 

EUR/USD na hodinovém grafu opustilo rostoucí trendový kanál (modrý) a není schopen před daty NFP vytvořit nová vyšší maxima. Z technického pohledu se z nám zdá nejlepší varianta vstoupit do krátkých pozic na vyšších hodnotách (1,0950 – 1,1025), tedy v případě, že by EUR/USD po datech testovalo předchozí maxima a zelenou trendovou linii (modrý čtverec) Tímto by EUR/USD rovněž re-testoval modrý trendový kanál, který právě opustil.

 

Pro ty, co mají vyšší averzi k riziku, a proto dnes dávají ruce pryč od nevyzpytatelného EUR/USD jsme připravili analýzu AUD/CAD. Tento měnový pár prorazil hodnotu supportu a dostal se pod předchozí minima, což signalizuje možnost dalšího oslabení a dosažení Fibonacciho hodnoty 38,20.

adsaf

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688