BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  17.03.2015 11:27:14

Dolar před zasedání Fedu koriguje předchozí zisky, investoři raději zavírají dlouhé pozice. Analýza USD/JPY, ROPY, AUD/NZD

Americká data včera opět zklamala, což způsobilo korekci na americkém dolaru. Březnová výrobní aktivita v oblasti New Yorku klesla o 0,9 bodu a o 1,2 bodu minula očekávání. Míra využití výrobních kapacit v únoru rovněž klesla ze 79,1 na 78,9 procenta. Průmyslová produkce v únoru meziměsíčně posílila jenom o 0,1 procenta, což je sice lepší výkon než v lednu, avšak 0,2 procenta pod očekáváním trhu. Rovněž index stavitelů domů NAHB v březnu klesl o 2 body. Na horší data reagovaly pozitivně americké akciové indexy. Ty se těšily ze slabšího USD a doufají, že horší makroekonomické zprávy odradí Fed od brzkého utažení monetární politiky. Indexy si připsaly přes 1 procento zisku.

Včera mluvil Mario Draghi, jenž opět vyjádřil spokojenost s programem kvantitativního uvolňování (QE) a očekává posílení hospodářství eurozóny. ECB zveřejnila čísla svých nákupů dluhopisů z předchozího týdne. Trhy byly zklamané, protože banka nakoupila státní dluhopisy jenom v objemu 9,75 miliard euro. Když chce ECB do ekonomiky měsíčně uvolnit 60 miliard euro, měla by týdně utratit až 15 miliard euro. Z uvolněné monetární politiky ECB těží evropský akciový trh. Německý akciový index DAX včera posílil přes 2 procenta a překročil kulaté číslo 12 000 bodů.

Centrální banka Austrálie (RBA) v noci zveřejnila zápis ze svého březnového zasedání. Uvedla, že rozhodnutí ponechat základní úrokovou sazbu na nezměněné úrovni po únorovém uvolnění měnové politiky, bylo rozumné, nicméně dveře pro další snížení saybz zůstávají otevřené. Finanční trhy oceňují s 25 procentní pravděpodobností, že banka sníží úrokovou sazbu na nejbližším zasedání (7. dubna), přičemž změnu úrokové sazby plně oceňují do konce června. RBA opět zopakovala, že by byla spokojená, kdyby AUD dále oslaboval.

V noci zasedala japonská centrální banka (BoJ), která ponechala monetární politiku beze změny. Díky pozitivní obchodní seanci v USA, dnes ráno posílily i akcieAsii. Japonský index Nikkei v noci přidal 1 procento a dosáhl nových 15letých maxim. Uzavřel na hodnotě 19 437,00 bodů.

Pohyby na finančních trzích budou i dnes podle všeho limitované kvůli očekávanému výsledku zasedání americké centrální banky (Fed). Obchodníci budou zítra  pečlivě sledovat klíčové slovo „patient“ (opatrný). Důležitou roli sehrají i slova „data dependent“ (závisí na datech), „extended period“ (delší doba), „considerable time“ (značná doba).

Ropa byla včera pod prodejním tlakem. Americká WTI (expirující v březnu) se propadla pod 43 USD. Americká ropa WTI se pohybuje v klesajícím kanálu, kde ji pravděpodobně čeká test předchozích minim. Dokud bude ropa v kanálu, je trend negativní.

AUD/NZD se blíží ke klíčové hodnotě supportu na úrovni 1,0300. Reakce na tuto hladinu bude významná. Měnovému páru se ji na začátku března a na konci února nepodařilo překonat. Kdyby se mu to nyní podařilo, otevře se měnovému páru prostor směrem dolů.

Určitou nejistotu na trhu lze vidět i na páru USD/JPY, který se již několik dnů pohybuje do strany bez výraznějšího směru. USD/JPY se drží kousek nad hodnotu 121,25, která nyní slouží jako silná podpora. Pokud se trh nad ní bude držet i dále, lze očekávat testování předchozích maxim. V opačném případě se sklouzne postupně k jednotlivým Fibonacciho úrovním. V případě poklesu bychom však mohli otestovat i kulaté číslo 120,00.

Dnes bude klíčová aukce mléka na Novém Zélandu a data z trhu bydlení USA.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688