NOVA Green Energy (NOVA Green Energy)
Investice  |  24.02.2015 19:34:25

Novinky fondu NGEF v roce 2015? Nové akvizice i možnost investice v českých korunách

Otevřený podílový fond kvalifikovaných investorů NOVA Green Energy (NGEF), vstoupil do nového roku s novým správcem. Tím je investiční společnost REDSIDE. Nově také nabízí možnost investice v českých korunách, a tím i zamezení nežádoucích výkyvů směnného kurzu. 

Investorům, kteří nechtějí investovat v eurech, nabízí fond alternativu investice v českých korunách. Nově tak nejsou investoři vystaveni nežádoucím výkyvům směnného kurzu. Pro mnoho českých investorů je důležité, zda se cena fondů udává, tedy fond je denominovaný, v českých korunách nebo ne. „Tuto možnost jsme zvolili od ledna 2015, kdy je cena podílového listu uveřejňována i v českých korunách a investor tak není vystaven kurzovému riziku. Známe potřeby českých investorů a ti jsou svojí povahou spíše konzervativní. Rádi vydělávají i utrácejí spíše české koruny. Snaží se tedy maximalizovat korunovou hodnotu svých investic,“ uvádí důvody předseda investiční komise NOVA Green Energy Juraj Dvořák.

 

V Čechách je to podle srovnatelných parametrů jediný otevřený podílový fond investující majoritně do obnovitelných zdrojů, který umí navíc objektivně prokázat, že investorům vydělá z těchto fondů nejvyšší výnos odpovídající 7-9 % čistého zhodnocení ročně. Stále je však ve fázi růstu.

Mezi největší podílníky patří bankovní skupina ERSTE GROUP BANK, banka známá svou konzervativností, J & T a slovenské penzijní pojišťovny. Dále do fondu vstupují jiní velmi silní institucionální investoři. 

„Zelený fond v sobě spojuje odpovědnost k životnímu prostředí s nadprůměrnými výnosy a také z hlediska bezpečnosti je alternativou k státním dluhopisům. Díky své investiční strategii je fond volbou pro konzervativní investory, kterým dokáže poskytnout násobně vyšší zhodnocení než obdobné investiční nástroje,“ míní předseda investičního výboru fondu NOVA Green Energy Juraj Dvořák.

Konzervativní strategie se zajímavým výnosem

Fond, jehož jedním ze zakládajících partnerů byla Arca Capital, má konzervativní strategii s cílem přinášet investorům dlouhodobý stabilní výnos a vyšší likviditu. NGEF je určený jak pro institucionální, tak pro individuální investory, přičemž minimální výše investice činí ekvivalent 125 000 EUR. Fond spojuje v sobě přísně regulovanou strukturu s dohledem ČNB a jistotu výnosu danou státními výkupními cenami. 

Fondy kvalifikovaných investorů, jako relativně nový segment investičních fondů, mají z hlediska objemu stále rostoucí trend. Kvalifikovaného investora definuje zákon č. 240/2013 Sb. o investičních společnostech a investičních fondech v § 272. 

 

Neustálý růst a nové akvizice

S velikostí se pojí také počet projektů a jejich rozdělení. NGEF kupuje jenom funkční zapojené elektrárny již s vytvořeným rezervním fondem, ve kterých má majoritní podíl. Vlastní 14 elektráren na obnovitelné zdroje s výkonem 16 MW na Slovensku a v Česku. Nově přibydou další bioplynové stanice, fotovoltaické elektrárny, i vodní elektrárny. Fond investuje do projektů na území střední a východní Evropy a ke konci loňského roku měl velikost 32,7 milionů EUR. Od založení na konci ledna 2013 tak velmi rychle roste.

O FONDU NOVA GREEN ENERGY    

 

Za otevřeným podílovým fondem NOVA GREEN ENERGY (NGEF) kvalifikovaných investorů stojí zkušení finanční manažeři. Vizí fondu je stát se dlouhodobě úspěšným investičním fondem do obnovitelných zdrojů energie v regionu střední a východní Evropy. Investuje do funkčních elektráren vyrábějících energii z  obnovitelných zdrojů s dlouhodobými odběratelskými smlouvami. Fond chce být nejlepší volbou pro konzervativní investory, kteří očekávají stabilní, vládou garantovaný příjem a přiměřené zhodnocení kapitálu v oblasti obnovitelných zdrojů energie. Přísný regulační rámec, přehledné nastavení motivací manažerů, renomovaný správce, znalec, auditor i další institucionální partnerské a projektové záruky zabezpečují maximální transparentnost fondu podle vzoru investičních fondů v západní Evropě.

Více informací na: 
http://www.novagreenenergy.eu/cz/
   

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688