chytryhonza.cz (chytryhonza.cz)
Finanční rady  |  23.02.2015 15:07:45, aktualizováno 22.06.2016 09:24:59

Stojí životní pojištění za úvahu?

Pokud jste nezadaní a bez závazků, pravděpodobně se o životní pojištění příliš starat nemusíte. Ale pokud máte partnera, který by po vaší smrti finančně strádal, nebo máte-li děti, pak byste měli životní pojištění raději zvážit. Jednou se může ukázat, že životní pojištění byl ten nejdůležitější finanční produkt, který jste si kdy pořídili.

Nikdo nepřemýšlí rád nad tím, co vše se může pokazit. Není tak těžké to pochopit. Je ale důležité si uvědomit, jaké ekonomické důsledky mohou mít pro vás či vaši rodinu takové události, jako je vážný úraz, nemoc, invalidita či smrt.

Životní pojištění, když se nad tím zamyslíte, je poměrně jednoduché téma. Stručně řečeno, pokud někdo závisí na vašem příjmu, je životní pojištění nutností .

Pokud zemřete a zanecháte po sobě rodinu, životní pojištění může být jediný rozdíl mezi tím, jestli se vaši milovaní budou celý život jen snažit vyjít s penězi, nebo budou finančně zajištěni na několik dalších let. Životní pojištění je finančně zabezpečí a zabrání, aby se špatná situace ještě zhoršila.

Jak vysoké krytí potřebujete?

Výše krytí - známá jako pojistná částka - do značné míry závisí na vaší osobní situaci. Většina specialistů doporučuje pojistnou částku pro případ smrti ve výši nejméně 10násobku vašeho ročního výdělku.

Při rozhodování o tom, jak vysoké pojistné krytí u životní pojistky potřebujete, zvažte veškeré dluhy, které by bylo potřeba doplatit (dokázali by pozůstalí splatit hypotéku?), a kolik peněz by rodina potřebovala, aby následující roky měla dostatek peněz na každodenní náklady a udržela si svůj životní styl, pokud zemřete.

V průběhu pojištění pak lze obvykle měnit rozsah pojistné ochrany a přizpůsobit tak pojištění aktuálním rizikům pojištěné osoby.

Co dalšího je třeba zvážit?

Existuje pár dalších, důležitých bodů, které je třeba zvážit. Jaká životní rizika by měla pojistka krýt? Na jak dlouho by měla pojistka být sjednána? A kolik je rozumné za pojištění platit?

Snažte se porovnat více konkurenčních nabídek - nejen z hlediska ceny, ale i rozsahu pojištění či doplňkových služeb. Na webu Chytrého Honzy si porovnáte jednoduše a rychle základní parametry a ceny různých životních pojistek.

Vyplatí se nespoléhat jen na vlastní úsudek, ale nechat si poradit od specialisty s mnohaletými zkušenostmi na trhu s pojištěním. Proto má Chytrý Honza v každém kraji desítky zkušených specialistů, kteří vám ochotně s životním pojištěním poradí.

Trh životního pojištění je, nejen vzhledem k neustále narůstajícímu počtu nových produktů, pro běžného člověka velice nepřehledný. S Chytrým Honzou si snadno vyberete pojistku, která bude krýt rizika, která opravdu potřebujete, a přitom stojí rozumné peníze. Proti důležitým rizikům se dá pojistit již kolem 100 korun měsíčně.

Více informací o společnosti Chytrý Honza

Portál Chytrý Honza nabízí rychlé a objektivní srovnání finančních produktů a služeb mnoha desítek finančních institucí působících v České republice. Široký výběr, možnost přizpůsobit si produkt na míru, čas na rozmyšlení při rozhodování a zároveň jeho úspora dělají z Chytrého Honzy skutečně platného partnera při řešení osobních financí. Chytrý Honza zájemcům srovná všechny dostupné produkty online, aby si mohli vybrat ten nejvhodnější – od hypotéky, přes pojištění a tarify mobilních operátorů až po dodavatele energií. Od svého vzniku v roce 2009 již Chytrý Honza získal přes 250 000 spokojených zákazníků. Ti si aktuálně mohou vybírat z celkem 18 produktů ve více než 1900 variantách. Akvizicí sítě finančních poradců Bonnet.cz v roce 2014 Chytrý Honza získal více než 1 400 specialistů ve všech regionech ČR. Zakladateli portálu jsou Jiří Paták a Jakub Havrlant.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

St   8:00  Nejdřív slast, potom past. Kdy je dovolená rizikem? Petr Holub (MojeNebankovka)
Po   8:00  Nákup novostavby s sebou nese rizika. Buďte obezřetní Petr Holub (MojeNebankovka)
Po   8:00  Vybíráte jméno a zároveň finanční strategii Petr Holub (MojeNebankovka)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688