Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Podnikání  |  15.02.2015 10:40:20

7 způsobů, jak odejít z práce a být úspěšnější než dříve

Nejlepším způsobem, jak se živit a zajistit se do budoucna, je pracovat sám na sebe. Radí to alespoň autor knihy "Nikdy se nenechávejte opravdu zaměstnat" Scott Gerber. "Pokud chcete být úspěšní, je teď důležitější než dříve být podnikatelem – musíte vytvářet pracovní místa, abyste si to své udrželi," tvrdí Gerber. "Pokud pracujete pro někoho jiného, soustřeďujete energii do jednoho místa. Pokud ovšem chcete v budoucnu mít dostatek peněz, musíte mít pod kontrolou vlastní život," dodává. Staňte se tedy podnikateli!

 

Ujistěte se, že váš byznys není černá díra

Začněte podnikat s něčím, co hned na začátku nevyžaduje masivní investice. Je běžné, že podnikatel začíná s minimálním vkladem. Vaše nápady musejí být zaměřené na vydělávání peněz. "Když jsem začínal, neměl jsem téměř nic. Jen jsem se zaměřil na věci, které by mohly rychle generovat zisk, a zároveň jsem neměl vysoké počáteční náklady," popisuje Gerber své začátky. 

Mějte své ego pod kontrolou

Nemůžete vybudovat úspěšný byznys, pokud si neurčíte priority a nemáte ego pod kontrolou. Podnikatelé by měli mít sebevědomí, ale nesmí se to přehánět.

Zaměřte se na jednoduché věci

Vybudujte byznys, který bude jednoduchý a praktický, ne příliš komplexní. Vytvořte zjednodušený produkt nebo službu. Prodávejte produkt X zákazníkům Y se ziskem Z.

Nespojujte se s kýmkoli

Neskákejte po hlavě do jakéhokoli partnerství. Nejdřív se ujistěte, že by fungovalo. Kamarádi se mohou zdát být nejlepšími partnery pro byznys, ale také se může stát, že bude spolupráce až příliš uvolněná, takže nakonec neuděláte nic. Ujistěte se tedy, že váš partner může přinést něco nového a že to stojí za to. 

Začněte v pravou chvíli

Většina lidí chce šéfovat sama sobě, být pány svého času a trávit každou svou minutu efektivně. Podle Gerbera na to není nikdy pozdě, ať ještě studujete, nebo už pracujete. "S byznysem by lidé měli začít už na vysoké. Mají tak dost času na to si ujasnit, co chtějí, a také na to pustit se do těžké práce. Měli by přestat poslouchat své rodiče a nebrat diplom z vysoké jako jediný způsob, jak získat opravdovou práci. Místo toho by se měli pustit do budování své finanční budoucnosti. Svůj čas by měli využít chytře, v budoucnosti se jim to vrátí," tvrdí Gerber. "A ani když už pracujete, není pozdě. Neříkám, že je to jednoduché, ale svůj život budete mít pod kontrolou a každou hodinou budete ovlivňovat svou budoucnost." 

Připravte se na nejhorší

Promyslete si každé své rozhodnutí a připravte se na nejhorší. Pro každé rozhodnutí vymyslete tři alternativy, vezmete tak v úvahu všechny možnosti.

Nesnažte se být originální

Všichni si myslí, že musí vymyslet něco nového. Zaměřte se raději na zlepšení věcí, které už existují. Použijte kreativitu, abyste prodali neoriginální nápad. 




 

5 tipů, jak si vyjednat nejvyšší možný plat
5 tipů, jak si vyjednat nejvyšší možný plat

Většina lidí na pracovních pohovorech bez problémů zvládá prezentovat svoje pracovní úspěchy a zkušenosti, když ale dojde na vyjednávání o výši platu, už si tak suverénně nevedou. Ať už měníte zaměstnání nebo jste aktuálně bez práce a poohlížíte se po práci nové, existuje několik kroků, které vám pomohou dosáhnout na lepší finanční ohodnocení. Následující článek vám přináší několik tipů, jak při vyjednávání o vyšším platu postupovat.  

 

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688