Jonáš Mlýnek (LYNX)
Okénko investora  |  11.02.2015 09:41:41

Růstový potenciál na solárních akciích

Investiční newsletter Breakout Trader od Lynx každý týden přináší předplatitelům 5 konkrétních investičních analýz akcií a ETF. Tyto analýzy obsahují konkrétní úrovně vstupu, stop-loss i cílovou cenu. V roce 2014 akcie Breakout Trader dosáhly zisku 42 % a v roce 2013 dokonce 45% zisku.  

V tomto týdnu analytiky Lynx zaujaly akcie SunPower (SPWR), Jinko Solar (JKS), Evotec (EVT), Unilever NV (UN) a ETF na akcieindexu Nasdaq 100 Composite Proshares QQQ Nasdaq (QQQ).  

Příležitost na solárních akciích  

Tento týden se zaměřujeme na akcie společnosti zabývající se solární energií. Celý solární sektor se nedávno propadal spolu se klesajícími cenami ropy. Poptávka po alternativních energiích by utrpěla výraznou ránu, kdyby se ceny ropy držely na tak nízkých úrovních. Negativní očekávání ohledně cen ropy jsou tak již do značné míry diskontovány v cenách solárních akcií.  

Americká společnost SunPower(SPWR) musela v minulých měsících čelit silnému výprodeji. Akcie odepsaly více než 40 % ze svého maxima ze září. V minulých týdnech se objevily první známky možného odražení ode dna, když akcie vytvořily na grafu vyšší minima i vyšší maxima.  

Vypadá to, že býci pomalu nabírají sílu, jelikož se jim podařilo pokořit klíčové klouzavé průměry. Pokud by se býkům navíc podařilo prorazit i nedávná maxima, otevřela by se cesta k zajímavému růstu. Další rezistencí je pivot okolo listopadového maxima pod $30.  

Spouštěcím signálem je proražení maxima pondělního obchodování a stop-lossem jeho minimum.

 

  

Další zajímavou akcií ze solárního sektoru je čínská společnost Jinko Solar (JKS). Medvědí trend byl v minulém týdnu krátkodobě prolomen a vypadá to, že býci by se o akcie Jinko Solar opět mohli zajímat.    

Konsolidace z minulých obchodních dní nahrává do karet možnosti proražení. Růstem nad $21,40 by mohlo být obnoveno rostoucí momentum.

Nabízí se růst k říjnové a listopadové úrovni konsolidace okolo $23 a $23,50. Jelikož se stále jedná o rizikovou situaci, pak je na místě úzký stop-loss okolo minima pondělního obchodování.

 

 

Získejte kompletní analýzy s úrovněmi vstupu a výstupu

Chcete podrobné analýzy s konkrétními úrovněmi vstupu a výstupu pro všechny výše zmíněné tituly? Celkem můžete každý týden získat investiční analýzy čtyř akcií a jednoho ETF. Požádejte zdarma a bez závazků o zaslání investičního newsletter Breakout Trader na odkazu -http://www.lynxbroker.cz/investicni-doporuceni/. 

 

Upozornění: Všechny úrovně vstupů i výstupů z obchodů vychází z osobních strategií autorů newsletteru a mají pouze informativní charakter. Neměly by být chápány jako specifická nákupní a prodejní doporučení, ale jako podklad pro další analýzu se zohledněním Vašich investičních možností a zkušeností. Ujistěte se, že znáte podmínky investičního newsletteru. 

Jonáš Mlýnek

Jonáš Mlýnek

Jonáš Mlýnek působí jako vedoucí organizační složky Lynx B.V. Již od studia na Vysoké škole ekonomické v Praze se zabývá světovými akciovými trhy. Specializuje se zejména na region jihovýchodní Asie a na vlivy politických a makroekonomických událostí na zahraniční trhy. Absolvoval stáže v USA a v HK na Chinese University of Hong Kong. V současnosti studuje program CFA.

Logo LYNX Lynx je specialista na online investování. Investorům poskytuje přístup na více než 100 trhů ve 24 zemích. Prostřednictvím uživatelsky přívětivé a odborníky oceňované obchodní platformy Trader Workstation v češtině mohou klienti jednoduše zadávat obchodní pokyny. Lynx má nejširší nabídku mezi českými brokery (akcie, opce, futures, forex, ETF, CFD, dluhopisy). To vše za extrémně nízkých poplatků.


Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Po 14:55  Kdy a komu se vyplatí využít DIP (dlouhodobý investiční produkt) Jiří Cimpel (Cimpel & Partneři)
Po 13:13  Vláda USA prosadila $1,2 bilionový finanční balíček Mgr. Timur Barotov (BHS)
21.03.2024  Konečně se dočkáme! Očekávané IPO Reddit klepe na dveře Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )

Přečtěte si také:

16.01.2019Goldman Sachs: 12 akcií s mimořádným růstovým potenciálem Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
17.01.2017Akcie s největším růstovým potenciálem podle Goldman Sachs Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
09.10.201610 akcií, které mají největší růstový potenciál v 2017 Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
11.03.2016Gundlach: Akcie mají 2% růstový potenciál, ale 20% díru pod sebou Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688